Mateos: “L’intrusisme en medicina estètica suposa un risc per als pacients”

A #CarrerMajor hem parlat amb Dr. Mario Mateos, membre de la secció de medicina estètica del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, sobre l’intrusisme al sector de la medicina estètica, a més de com detectar i denunciar els casos, etc.

PUBLICITAT

Mateos assenyala que la medicina estètica no sempre suposa cirurgia, hi ha altres mètodes i tractaments en el canvi estètic, i que és important que els metges que practiquin aquesta especialitat estiguin titulats i formats de manera reglada.

En aquest sentit, el doctor denuncia que hi ha un augment d’intrusisme en aquest sector, el que suposa un risc per als pacients, i per això recomana que aquests s’assegurin i es posin en bones mans. En relació el COMT té en marxa una campanya per detectar aquest frau i està a disposició ciutadana per poder atendre i revisar els casos, així com la forma per detectar-ho i com denunciar-ho.

Mateos considera que aquest increment d’intrusisme es podria deure a una tendència en oferir aquests serveis a preus inferiors mitjançant personal no qualificat a espais i amb medicaments i productes no regulats. El doctor alerta dels perjudicis que això pot suposar per aquells que per un estalvi de diners optin per intervencions no autoritzades.

PUBLICITAT