“No sacrificar Setmana Santa ens portarà a una nova onada com per Nadal”

La Dra. Maria del Carme Boqué, vicepresidenta primera del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i Cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Joan XXIII, ha passat aquest dijous pels micròfons de Carrer Major per analitzar el delicat moment que travessem amb la pandèmia a les portes d’uns dies forts i intensos, pel que fa a moviment i activitat, de Setmana Santa.

PUBLICITAT

Boqué ha explicat que “estem a l’expectativa del que vindrà ara” després d’haver passat unes 2a i 3a onada molt dures, perquè la situació “s’ha de llegir amb cautela”. A més, ha afegit que “sembla que ens anem acostumant a la situació pel que hem baixat el nivell d’alerta”.

La vicepresidenta primera del COMT ha advertit que “com havíem d’haver sacrificat Nadal per no tindré una tercera onada”, si sacrifiquéssim Setmana Santa “ens estalviarem la quarta”, tot i que entén que és molt difícil fer un balanç “entre l’economia i la salut”. Tot i això ha assenyalat que “es voldrien equivocar” però que té pinta que “no serà així” i tornaran a aparèixer després de Setmana Santa “pacients a l’UCI si reprenem la interacció social”.

Quant a portar mascaretes a les platges i a les piscines, Boqué ha dit que li sembla “fora de lloc que en un espai que pots estar aïllat i a l’aire lliure t’hagis de posar mascareta”, però que cada situació és un món, i que no és el mateix ser 6 persones d’una o dues bombolles, que 20 persones juntes cadascú d’un lloc diferent.

Finalment, i en relació amb la problemàtica de les vacunes, ha explicat que “és una problemàtica que està per damunt nostre” tot i que és important que “quan arriben s’han de posar com més aviat millor”, i que veient com està la gent quan està malalta “no tinc el més mínim dubte que les possibilitats de tenir complicació amb la malaltia són infinitament més altes que amb la vacuna”, per molt que es tracti de la vacuna d’Astrazeneca.

Com a últim consell de cara als dies que venen, Boqué ha destacat la importància de “la distancia, les interaccions socials mínimes i portar la mascareta si estem a prop d’altres persones”, afegint que “només amb això aconseguirem que la quarta onada no sigui tan dura com la tercera”.

PUBLICITAT