Òscar Hijosa, una personalitat imparable

Aquest divendres hem recordat la figura d’Òscar Hijosa a través dels nostres micròfons i el programa Carrer Major. El principal objectiu era veure com ha deixat emprempta la seva persona en totes aquelles coses que feia de forma apassionada i hi dedicava molt de temps a la seva vida.

PUBLICITAT

L’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, l’ha definit com una persona amb una energia incansable.

Molt amics dels seus, i sense persones amb qui xoqués intentava generar bon ambient per tots aquells llocs on passava.

Hem parlat amb el Club Rugbi Tarragona on va jugar amb els veterans, i on es va apassionar d’aquest esport que deia que havia conegut ja “massa gran”. Andrés Lechuga, expresident del Club Rugbi Tarragona i membre de l’equip de veterans dels voltors, ha volgut destacar totes aquelles coses bones de la seva personalitat, però també les dolentes amb “humor”.

D’aquelles persones que s’impliquen en allò que fan, i també són curioses de mena, ha deixat un petit buit a l’equip dels Voltors i Lechuga n’és conscient d’això.

Indubtablement una definició que tenia l’Òscar era emprenedor. Més de 18 anys treballant amb el seu soci, Gerard Montguió, van fundar junts Serviesport. Montguió destaca que “mai havien discutit molt” i això que es coneixien des dels tres anys.

Tenia la virtut de poder-se envoltar de moltes persones, i sobretot, com ha afirmat Montguió, això implicava que on ell no pogués arribar els altres sí.

Les ganes de fer política, però sense implicar-se en un partit de forma clara, el van portar a coordinar l’ANC a Tarragona. Segons ha explicat Ignasi Melià, es va posar al capdavant de l’entitat en un moment “delicat”.

Melià ha volgut destacar aquestes ganes d’agafar responsabilitats.

No es pot deixar de banda la seva figura com ambaixador de Tarragona a tot el món, les seves inquietuds i ganes de conèixer món. Amb la Jove Cambra Internacional. En aquest sentit, Anna Frixach,  membre de JCI Reus i presidenta nacional el 2020, ha destacat la seva capacitat d’aplegar gent.

Xènia Castelltort, membre de Jove Cambra Internacional d’Igualada, gerent de JCI Catalunya del 2012 al 2016 i presidenta Nacional el 2017, també ha fet referència a la seva vitalitat, però també la trajectòria per l’entitat.

Les seves passes per la Jove Cambra van fer que optés a càrrecs internacionals, cosa que pocs han aconseguit en el nostre territori.

En aquest sentit ha destacat la seva figura, també, Salvi Batlle, membre de JCI Reus i president mundial el 2002.

Tarragoní de mena i enamorat de Tarragona no ho va dubtar a l’hora de recuperar l’Associació d’Amics de l’UNESCO de la ciutat. Així ho ha destacat David Bea, arqueòleg, doctor en Història, professor de la URV i president d’Unesco a Tarragona.

A més Bea ha deixat clar que era un gran conversador, i que li agradava molt poder convèncer a les altres persones. Robert Hernández, amic i també company seu al programa d’aquesta casa 180 segons, ho ha reafirmat.

Envoltat sempre dels seus Ferran Milà, President de la Unió de Botiguers, i l’Òscar era padrí de la seva filla, ha dit que de cara al futur se n’ha de seguir parlant.

La seva passió el va portar a ser emprenedor, i així ho ha explicat Xavier Càmara, director de la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili.

És indiscutible que l’Òscar ha deixat una gran marca a tota la ciutat, i en tots aquells indrets on va ser i va formar part.

PUBLICITAT