Podrem tenir novament les platges de fa 30 anys?

Xisco Roig, Doctor en Geografia i Geologia, especialitzat en geomorfologia litoral a la Universitat d’Utrecht i responsable de la consultoria ambiental Qu4tre, ha passat aquest dilluns pels micròfons de Carrer Major per parlar d’una banda, que Tarragona vol recuperar la platja Llarga tal com era fa 30 anys, i això implica donar-li més espai i alhora protegir-la de manera natural amb un sistema de dunes, i per altra que la Diputació de Tarragona ha reconegut el pla de gestió de la platja d’Altafulla amb l’entrega del premi Medi Ambient de l’ens, per la renaturalització que l’Ajuntament està fent de l’espai.

PUBLICITAT

Els temporals, sobretot el Glòria i el Filomena, han deixat al descobert les mancances en la planificació i gestió de les nostres platges. I que en la primera línia de mar, i en un moment en què la majoria de gent ja parla dels efectes del canvi climàtic, s’hi ha de pensar a l’estiu, però també a l’hivern.

Roig assenyala que “no s’aconseguirà tenir la platja com fa 30 anys”, el que es pot intentar és “recuperar el sistema, perquè les construccions que s’han fet ha afectat de ple al sistema”. A més, afegeix que “s’ha de ser més agosarat i donar continuïtat a tota la platja”.

PUBLICITAT