#CarrerMajor omple l’orfeó reusenc el #DiaMundialdelTeatre

Programa especial pel #DiaMundialDelTeatre

Les vuit ràdios de La Xarxa al Camp de Tarragona que cada tarda s’uneixen per fer el programa “Carrer Major” han celebrat enguany el Dia Mundial del Teatre aquest diumenge 27 de març amb un especial en directe que ha servit per culminar l’espai de radioteatre “Olla barrejada”, una de les apostes engegades aquesta quarta temporada del magazín de tardes.

PUBLICITAT

El programa, ha tingut lloc a les 11 h a l’Orfeó Reusenc (Reus), i s’ha poguit escoltar en directe per les vuit emissores que el produeixen, comptant amb la presència de les vuit companyies del territori que, des del passat mes d’octubre, cada divendres han assajat els textos d’“Olla barrejada”, en directe i per antena des dels estudis de les ràdios locals de les seves poblacions. L’especial, que com és habitual presentat per Eduard Virgili al costat dels periodistes de les emissores, també ha comptat amb actuacions dels músics reusencs Joan Masdéu i Fito Luri, que van publicar els seus respectius nous discos fa dos dies.

Galeria fotogràfica

“Olla barrejada” és una proposta de radioteatre de l’humorista gràfic Napi i del periodista i dramaturg Carles Marquès, els quals s’han encarregat personalment de supervisar i donar forma als assajos de cada setmana. El text ha estat concebut com un espectacle teatral purament acústic i amb la doble voluntat de recuperar formats radiofònics que actualment gaudeixen de poca presència a la graella de continguts de les emissores, alhora que pretén realçar el paper de les companyies teatrals del territori, i la cultura en general, en un moment en què el sector comença a recuperar-se després de la pandèmia.

Per tal de cloure el projecte i portar-lo a escena s’ha escollit una plaça eminentment teatral com és Reus, per commemorar els 40 anys de LANOVA Ràdio de Reus que se celebren enguany. A més a més, la cita també vol esdevenir un suport al Bravium Teatre, l’històrica entitat reusenca que acull l’acte i que el passat 2021 coincidint amb el seu 70è aniversari es va quedar sense seu; per aquest motiu ha traslladat la seva activitat a l’Orfeó Reusenc.

Les vuit companyies del Camp de Tarragona que prenen part d’”Olla barrejada” són Bravium Teatre (Reus), (H)istrionis Teatre (Tarragona), Grup de Teatre Fila Zero (Montblanc), Treateràpia (Altafulla), Nus Escènic (Torredembarra), Grup de Teatre Quo Vadis (l’Hospitalet de l’Infant), La Moixera (la Selva del Camp), i Dramèdia Teatre (Riudoms).

Marca de proximitat i Km. 0

Cada tarda, de 16:00h. a 19:00h., de dilluns a divendres, l’espai presentat per Eduard Virgili aborda la realitat del territori i els seus protagonistes amb una clara aposta per la proximitat i el quilòmetre 0. En aquest sentit, l’espai radiofònic va tancar la darrera temporada guanyant el premi Petxina Km. 0 que atorga anualment el Col•legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Tarragona.

El programa aposta també pels continguts audiovisuals a les xarxes socials de les emissores i el seu servei a la carta.

Les vuit ràdios que fan possible ‘Carrer Major’ en coproducció amb la Xarxa de Comunicació Local són Ràdio Ciutat de Tarragona, LANOVA Ràdio de Reus, Ràdio Montblanc, Altafulla Ràdio, Ona la Torre, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, Ràdio la Selva i BXC Ràdio.

PUBLICITAT