Santiago: “Hauríem de ser els que obríssim les portes als nens”

Montse Santiago, una de les impulsores del manifest que han elaborat direccions i famílies de centres d’educació especial per reivindicar el seu paper “essencial” i tracte digne, ha passat pels micròfons del programa ‘Carrer Major’ per parlar dels detalls d’aquest manifest.

PUBLICITAT

Santiago ha criticat que no se’ls consideri un recurs per capacitar els nens en la seva inclusió en la societat. “No només se’ls ha d’incloure en l’etapa educativa sinó també en el seu futur com adults. És l’objectiu de l’escola, capacitar els nens de cara quan siguin adults”, ha sentenciat la membre impulsora del manifest.

Per altra banda, ha explicat que realment no funcionen com un lloc per ajudar els nens amb necessitats especials a reincorporar-se a l’educació ordinària, sinó com l’últim recurs quan ja res funciona. “Som el centre quan totes les portes s’han tancat i és molt dur per les famílies. Hauria de ser tot el contrari, el centre que obrís les portes”, ha assenyalat.

A més, també ha comentat que aquest manifest ve després que des de diversos centres hagin decidit portar les seves reivindicacions comunes junts. No obstant això, lamenta que de vegades no sembla que es prenguin seriosament i que espera que el manifest sigui un punt de partida.

PUBLICITAT