Sensibilització mediambiental a través de la cultura i l’art

Aquest dimarts a #CarrerMajor ens hem avançat a descobrir la nova edició de tardor de Tarragona Cultura Verda amb Vicent Fibla, director del Centre d’Art de Tarragona, i Freya Day, comissària de la mostra, que tindrà lloc del 17 al 19 de novembre.

PUBLICITAT

Es tracta d’un esdeveniment dedicat a la sensibilització mediambiental des de la perspectiva contemporània de la cultura i l’art. Freya ens ha detallat el programa i les apostes de la nova edició potenciant especialment els artistes i propostes del territori. En aquest sentit es combinaran les accions telemàtiques com l’enregistrament el dimecres 17 de novembre als estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona del debat: “Esas ruinas que (no) ves son una promesa” amb Carlos Gonzalvo CAIT (Centro de Análisis Integral del Territorio), Juan Fernando Ródenas, del Departament d’Arquitectura de la URV; Esther Celma, periodista; i Jorge Conde, artista visual,

Pel que fa a programació presencial, el dijous 18 de novembre es presentarà el vídeo de l‘artista i escultor Rufino Mesa: “Pacte amb la natura” i el de l’artista Sergi Quiñonero: “Art i natura, La coherència com a filosofia de vida” a les 19h de la tarda, i divendres 19 de novembre arribarà el torn de la Xerrada “De viure i prendre partit” a càrrec de Marc Sellarès a les 19.30h, sobre la seva trajectòria artística d’intervencions com a mirall dels problemes socials i mediambientals. A les 19.30h l’acció performativa: “Ioga per a animals”, una reflexió sobre l‘impacte humà en la vida animal, amb Santo i Maria Cuèllar; i finalment a les 20h la xerrada “Liminaritat, Paisatge i Memòria Eco-social” a càrrec de Jorge Conde, on a partir de 5 projectes realitzats en l’última dècada, es planteja una reflexió sobre l’empremta del nostre model de desenvolupament en el paisatge, entès com una construcció cultural que canvia constantment.

Aquestes tindran lloc al Centre d’Art de Tarragona que, segons ens avança Fibla, passa a anomenar-se ‘Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona’ arrancant una nova etapa i aposta a la ciutat, amb seu a la Casa Canals.

Properament la web de la iniciativa Tarragona Cultura Verda oferirà el programa detallat i els modes per formar-hi part.

PUBLICITAT