#TGNInfo | Acció Climàtica descarta obres per garantir el reg d’emergència als avellaners del territori

El motiu és que la Generalitat veu inviable construir, en tan poc temps, la canonada de vuit quilòmetres fins a la deputardora de Reus, per poder reaprofitar aquesta aigua. 

PUBLICITAT

El Govern català ho ha notificat avui als pagesos de la zona. El responsable d’aigua d’Unió de Pagesos al Baix Camp, Josep Ferré, manifesta que això suposa una condemna per al sector. 

El Govern també ha descartat buidar el pantà de Riudecanyes per regar els avellaners durant la pròxima setmana, tal com havien proposat des de la Comunitat de Regants.

El departament d’Acció Climàtica de la Generalitat ha emès un nou informe desfavorable sobre la línia de Molt Alta Tensió entre Aragó i Barcelona i que travessa el Camp de Tarragona. 

La conselleria argumenta que els promotors, l’empresa Forestalia, no han aportat prou informació, per justificar i garantir la viabilitat ambiental d’un projecte tan complex com aquest. Per aquest motiu n’han aturar la tramitació, a l’espera de rebre la informació requerida. L’empresa disposa ara de sis mesos per aportar-la. 

Marc Vilahur és el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural. 

La Generalitat va emetre un primer informe desfavorable el 2021, per falta d’informació. L’any passat va emetre el segon i ara el tercer. Es continua considerant que la documentació aportada per la promotora es deficitària i inconcreta. 

El ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat el projecte de construcció d’un carril per a bicis i vianants a la nacional 340 a Tarragona.

El projecte s’ha aprovat de forma inicial i ara s’ha sotmès a informació pública perquè es puguin presentar al·legacions. 

Es contempla un carril bici a la zona de Llevant, per connectar amb Altafulla i un altre a Ponent, per sobre el riu Francolí. El projecte també inclou la col·locació de pantalles acústiques a l’autovia A-7.

Aquestes actuacions també inclouen el traspàs dels trams de carretera afectats a l’Ajuntament de Tarragona, qui passarà a encarregar-se de la seva conservació i manteniment.

L’estudi forense conclou que el cos sense vida que es va trobar dimarts a la platja de Roda de Berà seria el d’una nena d’uns sis mesos

N’ha informat la Guàrdia Civil després que s’hagi practicat l’estudi forense al cadàver. Diferents mostres s’han remès al Servei de Criminalística per al seu estudi científic. Inicialment s’havia apuntat que el nadó podia ser un nen d’entre dos i quatre anys però ara s’ha conclòs que seria una nena d’uns sis mesos. Els fets van tenir lloc a primera hora del matí de dimarts, quan un treballador de la brigada de neteja de les platges va donar l’avís. 

I a Tarragona ahir es va trobar restes òssies al fons del mar prop del passeig de l’Escullera. 

L’alerta la van donar dues persones que estaven bussejant al parc subaquàtic de la zona. Van veure dos ossos, els van agafar i els van treure de l’aigua. Les primeres comprovacions per part de la Policia Portuària i de PreventPort van determinar que podria tractar-se d’una tíbia i d’un peroné humans. Tot i així, la Guàrdia Civil no ho ha confirmat a l’espera d’analitzar els ossos i descartar que puguin ser d’origen animal.

L’Ajuntament de Tarragona inicia les obres per recuperar i obrir al públic al Fortí de Sant Jordi. 

Els treballs compten amb un pressupost de 200.000 euros i s’espera que estiguin finalitzades en 2 mesos i mig, al voltant de la Festa Major de Santa Tecla.

El regidor de Patrimoni, Nacho Garcia, ha detallat que volen convertir aquesta antiga fortificació en un espai de lleure i també per a actes de petit format. 

El fortí de Sant Jordi, situat a la punta del Miracle, es una de les fortificacions que es van fer per protegir la costa durant la guerra de Successió. 

El grau en Medicina continua liderant el rànquing de les notes de tall més altes de la URV

De fet, és un dels cinc graus amb la nota més alta del conjunt del sistema universitari català. El segueix el doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular i en Biotecnologia i el grau en Enginyeria Matemàtica i Física que se situen per sobre dels 12 punts. Més de 5.120 alumnes han escollit la URV en primera preferència i 4.411 han estat assignats al centre per al curs 2023-2024, el que representa un augment del 5,4% respecte a l’any anterior. 

L’IPC baixa al juny 1,6 punts al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 

Habitatge, aigua, electricitat, gas i transports han compensat l’escalada dels aliments i begudes alcohòliques.

Els preus han baixat 1,6 punts i s’han situat a l’1,2% interanual.Es tracta del valor interanual més baix registrat al conjunt de la demarcació des de febrer de 2021 després d’un 2022 amb la inflació disparada amb xifres d’increments interanuals de dos dígits.

Pablo Trigueros reforça la defensa del Nàstic

El jugador de Toledo signa un contracte per una temporada amb una altra d’opcional. Arriba lliure després d’acabar contracte amb la Cultural Leonesa, on ha jugat la darrera campanya a 1a RFEF.

El Nàstic de Tarragona ha presentat aquest dimecres la seva nova equipació per la pròxima temporada 2023-2024. El conjunt grana vestirà amb la marca Adidas a partir d’ara, deixant enrere la marca Umbro de la passada campanya.

El Teatre Fortuny presenta una programació de 15 espectacles per al quart trimestre del 2023

La programació inclou cinc propostes teatrals d’autors ben diferents com Sergi Belbel amb “Lali Symon”; “Cost de Vida”, de Martyna Majok; “Fitzroy”, de Jordi Galceran; “La isla del Aire”, d’Alejandro Palomas; i “Conspiranoia”, de Marc Angelet i Jordi Casanovas.

PUBLICITAT