#TGNInfo | Controlats els incendis de la Selva del Camp i el de Calafell

Comencem destacant que els bombers han donat ja per controlats els dos incendis que cremen des d’ahir al Camp de Tarragona: el de la Selva del Camp i el de Calafell.

Incendi Calafell
PUBLICITAT

Aquest segon va obligar a desallotjar una trentena de persones ahir a la tarda i a confinar diverses urbanitzacions. El confinament s’ha aixecat aquest matí i els desallotjats han pogut passar la nit a casa. El foc no ha cremat cap habitatge, però sí que ha arribat a tanques i jardins.

La sotsinspectora dels Bombers, Mar Gil, ha explicat que la situació ja està controlada i que ara es treballa per evitar revifades.

A Calafell s’hi mantenen una vintena de dotacions de Bombers i a la Selva, on el foc també s’ha donat ja per controlat, en queden vuit.

El primer incendi ha afectat 24 hectàrees i el segon gairebé vint.

Comencen les obres del nou espai lúdic del campus Catalunya de la URV 

L’ampliació de la plaça de la Concòrdia costarà uns 260 mil euros i permetrà fer-hi activitats esportives i culturals, com els assajos de la colla castellera de la universitat: els Pataquers.

Els treballs, que han arrencat aquesta setmana, s’allargaran dos mesos. S’unirà la plaça actual de formigó amb la nova, a través d’una zona tova i enjardinada amb espais que la universitat ha definit com a més polivalents i sostenibles.

En economia, els preus han pujat tímidament aquest febrer al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 

En comparació amb el mes de gener, l’IPC ha pujat un 0,3%, el que deixa la variació interanual en un 5,5%.

L’alimentació i les begudes són un 17% més cares que fa un any mentre que la llum i gas han baixat un 6,5%

La ciutat de Tarragona viu entre un i tres desnonaments al dia. 

La dada l’ha facilitat la regidora de Serveis Socials, Inès Solé, en fer balanç de les polítiques d’habitatge. Solé ha apuntat que la majoria d’aquests desnonaments, un 80%, s’arriben a aturar.

Adverteix, però, que al juny s’acaba la moratòria que es va implantar amb la pandèmia i que això deixa els ajuntaments en una situació difícil.

Durant aquest mandat els serveis socials de Tarragona han allotjat 27 famílies vulnerables.

El velòdrom de l’Anella Mediterrània es renovarà aquest 2023

La regidora d’Esports Maria José López ho ha anunciat en una entrevista al programa Bon Dia Tarragona de Ràdio Ciutat.

Ha detallat que el velòdrom es renovarà del tot, que el projecte ja està redactat i que es compta amb diners per fer-lo.

I encara a Tarragona, aquest divendres arrenca la nova campanya dels Bons Comerç 

L’Ajuntament de Tarragona destina 15 mil euros a activitats que dinamitzin els carrers de la ciutat durant aquesta campanya.

Divendres, per exemple, es farà un tast de cerveses artesanes a la plaça Verdaguer

Torredembarra enceta aquest dissabte els actes de commemoració del bicentenari del naixement del periodista Mañé i Flaquer amb la presentació de la seva biografia. 

El llibre es titula “Joan Mañé i Flaquer: la notícia com a estil de vida”.

El seu autor és l’historiador Jordi Bou. La seva tesi doctoral ja es va basar en aquest il·lustre torrenc que a mitjans del segle XIX va revolucionar el periodisme a Catalunya i a Espanya.

Bou ha destacat que a través de la figura de Mañé i Flaquer es pot resseguir la història del país al segle XIX.

El llibre es presentarà aquest dissabte a les 7 al pati del Castell de Torredembarra. Al llarg de l’any es faran més actes per recuperar i divulgar la memòria de Mañé i Flaquer i el seu llegat al món del periodisme.

Reus commemorarà l’Any Domènech i Montaner amb exposicions, conferències i una festa modernista

Reus desplegarà una programació per commemorar l’Any Domènech i Montaner a la capital del Baix Camp comissariada per Jaume Massó. Els actes es divideixen en cinc grans eixos: exposicions, cicles de conferències, cursos i congressos, actes culturals, ativitats pedagògiques i difusió de l’obra arquitectònica. L’activitat més destacada que tindrà lloc a la ciutat és la festa de recreació històrica ‘Reus 1900. Festa Modernista’, que se celebrarà el cap de setmana dels dies 15 i 16 d’abril

PUBLICITAT