#TGNinfo | El sector químic de Tarragona mesurarà l’emissió de butadiè

El sector químic de Tarragona mesurarà l’emissió de butadiè.

AEQT química (1)
PUBLICITAT

També han anunciat que es tindran en compte els episodis concrets d’emissions contaminants i no només les mitjanes que es calculen actualment.

Els responsables de l’Associació Empresarial Química de Tarragona i les principals empreses del sector s’hi han comrpomés en una taula rodona a la Cambra de Comerç, impulsada per l’Observatori de la Qualitat de l’Aire.

Així mateix, el sector químic s’ha mostrat preocupat per la falta de confiança per part de la societat tarragonina arran d’incidents com el d’IQOXE. Tot i això, creuen que han de fer els “deures” per recuperar la confiança perduda.

El ple del Parlament votarà la setmana vinent sobre el projecte del Hard Rock. 

Serà concretament una moció de la CUP que demana anul·lar el projecte del macrocomplex turístic previst en terrenys del CRT, entre Vila-seca i Salou.

En la moció, els anticapitalistes demanen que no es faci efectiva la compra per valor dels 120 MEUR dels terrenys on s’ha d’ubicar el complex.

Recordem que justament ahir la Plataforma Aturem Hard Rock va presentar un manifest, signat per una cinquantena de personalitats polítiques, culturals i acadèmiques. Entre aquestes hi ha representants de la CUP i dels Comuns, i també d’ERC.

Una operació conjunta de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil ha permès intervenir més de 50 tones de marihuana en vuit grans plantacions a les demarcacions de Barcelona i Tarragona. 

La majoria eren al Maresme i simulaven cultius legals de cànem industrial.  Hi ha 20 persones detingudes per delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Les plantacions no tenien permisos i les societats es camuflaven sota una mercantil, situant-se entre altres naus amb activitat industrial legal.

La investigació s’ha fet per fases i ha conclòs amb la intervenció de 51.904 quilograms de marihuana, incloent més de 187.000 plantes i 19 tones de cabdells secs aptes per a la seva distribució.

Educació investigarà els presumptes abusos sexuals comesos en una escola de Valls per un docent

Segons ha avançat el digital La República Checa, els fets s’haurien produit a l’escola Baltasar Segur.

El departament d’Educació ha manifestat un “rebuig total i una condemna enèrgica” davant de qualsevol mena d’abús i anima la víctima a denunciar la situació. Segons fonts consultades per l’ACN, la víctima estudia presentar una denúncia als jutjats i té previst explicar els abusos patits quan cursava primària al centre educatiu en un acte aquest divendres a la tarda a la plaça de la Font de Tarragona.

Ple important avui a l’Ajuntament de Reus. S’hi ha aprovat el pressupost de l’any vinent. 

Aquest supera els 195 milions d’euros. Els comptes inclouen partides per al consistori, els organismes autònoms i les empreses municipals. Segons el govern local, el pressupost es basa en la congelació d’impostos com a mesura d’estímul social i econòmic, el manteniment de les bonificacions fiscals vigents, els serveis de qualitat i de l’esforç inversor, així com la planificació d’accions extraordinàries d’impuls econòmic i social. Des del consistori defensen que amb aquests comptes també es pretén rebaixar l’endeutament mentre es manté l’esforç inversor. D’altra banda, el Pla d’Inversions del Grup Ajuntament està dotat amb 18 milions d’euros.

L’any que ve començarà el desmantellament de la plataforma del Miracle a Tarragona. 

Ho han avançat avui el Diari de Tarragona i el Més, tots dos amb la informació en portada.

La voluntat del consistori és tenir el projecte redactat durant la primera meitat de 2023, per tal que les obres es puguin començar el segon semestre, després de la temporada de platges.

La intenció és poder reaprofitar el formigó d’aquesta estructura per a altres usos.

El Nàstic vol continuar amb la ratxa positiva i guanyar demà al Castelló. Els granes venen de guanyar els tres darrers partits com a local i ara porten quatre encontres entre lliga i copa sense perdre, amb tres victòries i un empat.

PUBLICITAT