#TGNInfo | La DOP Avellana de Reus calcula que la sequera podria fer perdre fins a 4 mil hectàrees d’avellaners a

La DOP Avellana de Reus calcula que la sequera podria fer perdre fins a 4 mil hectàrees d’avellaners al Camp de Tarragona. 

PUBLICITAT

Tant l’òrgan regulador com el sindicat Unió de Pagesos temen que aquesta situació tingui repercussions a la llarga i afecti el relleu generacional 

Sergi Martín, responsable de fruita seca a Unió de Pagesos, destaca que la sequera no fa més que agreujar la crisi del sector. 

Per la seva banda, la presidenta de la DOP Avellana de Reus, Esther Gomis, comenta que la sequera actual també afectarà els pròxims set anys, ja que és el que tarda a créixer un avellaner, si els actuals moren i se n’han de plantar de nous. 

La plataforma Cel Net reclama una legislació específica que reguli les emissions de la indústria petroquímica de Tarragona. 

L’entitat celebra que Acció Climàtica ampliï la xarxa de mesuradors i compostos que es controlen. Creu que és un primer pas important, però no suficient. 

En una entrevista a Carrer Major, el portaveu de la plataforma Cel Net, Adrià Pallejà, ha manifestat que disposar de més punts de control no serveix de res si no hi ha una legislació clara. 

A més, la plataforma Cel Net considera que la xarxa actual de mesuradors de qualitat de l’aire no està ben dimensionada i denuncia que incidents recents han passat desapercebuts. 

El Port de Tarragona ja ha començat les aportacions de sorra per regenerar la platja de la Pineda. 

Les tasques han arrencat aquesta setmana, amb una draga que enguany té més capacitat i genera menys emissions. Es preveu que es descarreguin 100.000 metres cúbics de sorra. Aquesta aportació s’emmarca dins un contracte de quatre anys i amb un pressupost total de 2,4 MEUR.

A la llarga, el Port de Tarragona preveu reduir aquestes aportacions de sorra a la Pineda, amb la construcció del contradic de Ponent i dos espigons al mig de la platja que ajudin a estabilitzar-la. 

En política, Junts exigeix una solució definitiva perquè el transport de mercaderies al Camp de Tarragona passi per l’interior

La formació ha presentat una moció a la Comissió de Transports del Senat, en què demana celeritat al govern espanyol per trobar una solució definitiva per al transport de mercaderies al nostres territori. 

Concretament es demana posar fi a la provisionalitat del tercer fil, que encara s’està implantant a la línia de la costa. 

En la moció, Junts denuncia una planificació incongruent de la transformació ferroviària al Camp de Tarragona en les últimes dècades i també demana que es concreti el calendari d’execució del Corredor Mediterrani. 

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha anul·lat el decret d’alcaldia que va facilitar la incorporació d’una regidora de Junts al govern de Montblanc. 

Es tracta de Núria Bersora. La regidora va obtenir la seva acta l’any 2019 amb Junts per Montblanc, però va abandonar el grup el setembre de 2020 per incorporar-se a l’equip de govern de Josep Andreu. Ara, la sentència del contenciós obliga al consistori ha quantificat les retribucions i indemnitzacions econòmiques indegudes per tal que siguin retornades. En un comunicat, Besora ha anunciat que retornarà els diners, tot i que la resolució no és ferma. Des de l’Ajuntament també han dit que recorreran la sentència i que presentaran un recurs d’apel·lació.

La Guàrdia Civil ha detingut set persones en tres operatius contra el tràfic de drogues fets a la demarcació de Tarragona i Barcelona.

En el dispositiu, els agents també han investigat 50 persones i han desmantellat quatre laboratoris, dos d’ells a Salou i els altres dos a Barcelona. A més, s’han intervingut 52 quilograms de diversos tipus de substàncies sintètiques, 100.000 dosis de viagra, 173.808 euros en efectiu i maquinària per fabricar i encapsular la droga. Segons el cos policial, les bandes criminals haurien obtingut 1,6 milions d’euros de beneficis durant els mesos de més activitat.

En economia destaquem que les exportacions, liderades per la química, creixen un 3,8% al Camp i l’Ebre durant el primer trimestre de l’any

Segons les dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la xifra de vendes a l’exterior va suposar un total de 2.722,3 milions d’euros. En canvi, les importacions van créixer per un 5,2%, amb un valor absolut de 4.579,6 milions, que situa la balança comercial de la demarcació en xifres negatives: -1.857,3 milions. La venda exterior de productes químics entre gener i març va suposar 1.067,1 milions d’euros, pels 434,4 dels energètics.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda ha presentat al Camp de Tarragona el projecte “Rutes Artesanes de Catalunya” com a eina de promoció al servei del sector artesà

L’acte s’ha fet al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. Es tracta d’una iniciativa de promoció artesanal, cultural i turística que actualment agrupa en 9 rutes els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori. Proposa visitar espais com el Museu de l’Esmalt Contemporani de Salou; conèixer els artesans de l’alabastre a Sarral, la terrissa i el Museu del Pessebre de Catalunya a Montblanc, o visitar Vimbodí i Poblet, un poble vinculat al vidre des del segle XII.

Tarraco Viva emprèn la recta final, amb molt bona resposta del públic. 

De fet hi ha moltes de les activitats que requereixen reservar entrada estan plenes. 

És el cas de Subúrbium, una de les novetats d’aquesta edició: un macroespectacle que es farà demà i dissabte a la Necròpolis. 

Una altra de les novetats d’aquesta edició és Gent de Tarraco,.

PUBLICITAT