#TGNinfo | L’Ajuntament de Tarragona prepara uns pressupostos de ”contenció”

Adif destinarà 7,2 MEUR a canviar l’ample de via en els 35 quilòmetres que van des de Vandellòs, a l’intercanviador de la Boella, situat entre Reus i Tarragona. 

PUBLICITAT

D’aquesta manera, aquest tram del Corredor del Mediterrani, estrenat fa pocs anys i que es va fer en ample ibèric, s’adaptarà a l’ample de via internacional. 

D’altra banda, s’ha adjudicat un contracte per al subministrament i transport de 100.000 travesses i subjeccions que s’utilitzaran en la implantació de l’amplada internacional des de Castellò a la Boella. 

L’autopista C-32 serà gratuïta per als trajectes interns entre el Vendrell i Cubelles. 

Ho ha anunciat el conseller de Territori, Juli Fernández, durant la Taula de Mobilitat del Penedès que s’ha celebrat aquest dimecres al Vendrell. 

La intenció és començar a aplicar la mesura durant la primera meitat de l’any vinent. 

El conseller ha remarcat que amb la gratuïtat d’aquest tram d’autopista, molt reclamada des del territori, volen millorar la seguretat del trànsit. 

Els alcaldes del Penedès i el Garraf s’han mostrat satisfets amb l’anunci, que qualifiquen d’històric. 

L’Ajuntament de Tarragona prepara uns pressupostos de “contenció”, marcats per la pujada dels costos energètics i l’IPC.

S’ha de tenir en compte que l’any vinent pujaran els sous dels funcionaris, els interessos bancaris i els contractes que varien en funció de la inflació, com el de la brossa que costarà un milió d’euros més. 

Pel que fa al capítol d’inversions, se centrarà en els projectes ja concedits dels fons europeus, que suposen una inversió municipal de 9 milions d’euros. 

El regidor de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, ha parlat de l’esforç de contenció que s’haurà de fer. 

En paral·lel, el govern ha elaborat un pla d’estalvi energètic que consisteix en la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum en edificis municipals. Les més immediates seran a la Caserna de la Guàrdia Urbana, a l’Escola i Llar d’Infants del César August, a l’edifici de la Tabacalera i la piscina de Riu Clar. 

A Reus, comença l’obra del carril bici que ha de resoldre la connexió nord-sud de la ciutat

Les obres han arrencat aquesta setmana, segons ha anunciat l’Ajuntament. Aquest carril bici enllaçarà l’estació de trens del passeig Mata amb l’estació de busos, el campus de la URV, l’Hospital i la futura estació de trens de Bellissens. 

El pressupost és de 184 mil euros i els treballs els fa l’empresa Transmaber SL. 

L’Ajuntament dels Pallaresos frena la tramitació del CRAE amb una revisió del planejament urbanístic

Concretament, l’equip de govern ha aprovat suspendre durant un any l’atorgament de llicències per obrir un procés de regulació urbanística de diferents usos i activitats. 

A la pràctica, la mesura suposarà la paralització de la tramitació del CRAE, per al qual la Fundació Intress tenia previst demanar els permisos pertinents per comprar la casa i començar les obres de manera “imminent”.

I a Cambrils, la policia local i els Mossos han detingut un jove per incendiar una cinquantena de contenidors de la brossa. 

En algun dels casos, la propagació del foc va arribar a afectar vehicles privats, mobiliari urbà i senyalització viària del municipi. Segons els càlculs policials, el valor dels danys supera els 50.000 euros.

El detingut, de vint anys, passarà en les pròximes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

La 22a edició del Festival REC arrenca aquest dimecres amb l’acte inaugural que es farà al Teatre Tarragona. 

Es projectarà la pel·lícula ‘Maborosi’, d’Hirokazu Koreeda. Serà el tret de sortida d’un certamen que s’allargarà fins al 7 de desembre i que presenta una trentena de propostes que mostres el millor talent internacional i una àmplia mostra d’estrenes.

El Teatre Metropol serà l’epicentre del festival. Allà s’hi projectaran les 11 òperes prima que entren en la secció a competició. 

Entre les pel·lícules que es podran veure hi ha ‘Suro’, premi FIPRESCI al Festival de Sant Sebastià; ‘Aftersun’, que va participar al Festival de Sundance; ‘Tengo sueños eléctricos’, premi Horizontes a Sant Sebastià ‘Saint Omer’, Premi del Jurat al Festival de Venècia; o ‘Sonne’, millor òpera primera a la Berlinale

PUBLICITAT