#TGNInfo | L’Institut Pere Martell de Tarragona comptarà amb un simulador per aprendre a conduir camions

L’Institut Pere Martell de Tarragona, situat al complex educatiu de l’Antiga Laboral, comptarà amb un simulador per aprendre a conduir camions.

cambray simulador
PUBLICITAT

N’hi haurà quatre més en altres centres de Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar la formació professional relacionada amb el transport per carretera.

El projecte l’han presentat avui a Tarragona els consellers d’Educació, Josep González Cambray i de territori, Juli Fernández.

El sector del transport per carretera dona feina a uns 110.000 treballadors a Catalunya.

El Col·legi Oficial d’Infermers de Tarragona alerta que falten 2.000 infermeres a la demarcació. 

L’entitat manifesta que la ràtio d’enfermeres està molt per sota de la mitjana europea. A Europa hi ha 8 professionals per cada 100 mil habitants i a Tarragona tot just n’hi ha 5 de mitjana.

El Col·legi alerta que aquest dèficit s’arrossega des de 2008 i anticipa que s’agreujarà perquè en els pròxims deu anys es jubilaran més de 700 professionals a la demarcació.

Unió de Pagesos reclama més facilitats per caçar cabirols a les comarques vitivinícoles del Camp de Tarragona i Penedès

L’augment de la població d’aquests animals causen danys d’entre el 50% i el 100% en algunes finques de vinya

En el cas del Camp de Tarragona, els problemes es concentren a les comarques de l’Alt Camp, el Priorat i la Conca.

L’Ajuntament de Tarragona multa AMB 4 MIL EUROS  un veí de Bonavista per abocar mobles i altres materials al carrer

És el propietari d’un pis pròxim, on es feia un canvi de llogater i l’estaven buidant “sense complir l’ordenança municipal ni la llei de residus”. Després de reconèixer els fets, se’ls va multar i s’enfronta a una sanció de fins a 4.001 euros. Enguany a Tarragona s’han interposat 214 sancions – fins a mitjan abril -, per incompliment de la llei de residus, de l’ordenança de convivència ciutadana, per publicitat sense autorització municipal i per llençar o abandonar residus a l’espai públic. L’any passat es van imposar 452 sancions, la majoria per faltes de convivència.

La Festa del Comerç Just arriba aquest divendres a la plaça Corsini de Tarragona

N’és la 22a edició i es fa sota el lema “Canvia el teu consum i juntes canviarem el món!”. Les activitats començaran a les 17 h amb la lectura del manifest i una batucada amb el grup Engrescats, seguit d’un contacontes infantil de la mà de Mans Unides.

El CBT suma la primera victòria en la Fase Final d’ascens a la lliga EBA

Els blaus s’han imposat a la pròrroga per  77 a 84 al Socuéllamos El CBT s’enfrontarà a la segona jornada al Logronyo, qui també s’ha imposat a El Pinar per 26 punts, amb l’objectiu d’assegurar-se una de les dues primeres posicions.

El FIC-CAT  arriba a la quinzena edició amb una selecció de 57 produccions que es podran veure a la sala del Casino Municipal de Roda de Berà.

Del 10 al 17 de juny, es projectaran llargmetratges, documentals i curts amb l’objectiu de reivindicar que el cinema es vegi a les sales de cinema, “en pantalla gran”, ha expressat un dels codirectors, Toni Pinel

El festival vol apropar-se als joves i comptarà amb la preestrena d’una nova sèrie de TV3, ‘La Mirada de la Fiona’, sobre la desestigmatització de les malalties mentals, enfocada als millennials,

PUBLICITAT