#TGNinfo | Protecció Civil ha activat l’alerta del pla INUNCAT per pluges intenses

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla INUNCAT per pluges intenses, a partir d’aquest vespre-nit a l’Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta, vent i de fenòmens com els esclafits.

PUBLICITAT

El Servei Meteorològic de Catalunya estima que les tempestes poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora.

Protecció Civil demana “molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure”. A Tarragona, l’Ajuntament ha activat el Pla d’Actuació Municipal per risc d’inundacions en fase d’alerta

La circulació de trens de l’R2 Sud de Rodalies i dels serveis de regionals de Tarragona i l’Ebre estarà normalitzada el 21 de maig. 

Ho ha assegurat aquest matí, en una entrevista a la SER, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que també ha comentat que s’està fent “un esforç extraordinari des del primer dia” per resoldre l’avaria de Gavà.

Les freqüències a l’R2 Sud entre Vilanova i Barcelona passaran de tres a quatre trens per hora a partir de dilluns. També es posarà en marxa un nou servei de bus llançadora entre Sitges i Barcelona

La inflació torna a pujar al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

El març es va tancar amb un IPC interanual del 2,1% i aquest últim mes s’ha enfilat fins al 3,5%. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, els aliments i les begudes no alcohòliques continuen liderant l’increment de preus. Són un 13,2% més cars que fa un any i mig punt més que al març.

En canvi, els preus de l’habitatge, els carburants, l’aigua i l’energia es tendeixen a la baixa i són un 12% més barats que fa un any.

A les comarques tarragonines, la roba i el calçat també han pujat de preu un 9% l’últim mes, però són més barats que ara fa un any.

Més dades econòmiques. L’aeroport de Reus ha rebut  un 43% més de passatgers a l’abril que el mateix mes abans de la pandèmia

En termes absoluts, aquest mes hi han passat més de 77.500 viatgers. Com deies és un 43% més que abans de la pandèmia i un 32% més, si ho comparem amb l’abril de l’any passat.

Des de principis d’any, l’aeroport de Reus suma ja més de 86.600 passatgers, gairebé un 42% més que l’any passat.

Aquest últim mes també s’ha incrementat significativament el nombre d’operacions.

Ja han començat les aportacions de sorra a la platja d’Altafulla. 

El tràfic de camions és constant i les màquines excavadores ja es troben damunt la platja. Els treballs s´han iniciat avui si bé s’havien anunciat per dilluns. La sorra procedeix de la platja de la Paella de Torredembarra.

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha celebrat aquesta actuació empresa per Costes de l’Estat.

Es calcula que els treballs de reposició de sorra es podran completar en un mes, segons els càlculs de Costes de l’Estat, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO), que és qui assumeix aquestes feines.

La Policia Nacional ha desmantellat un grup criminal amb ramificacions a Barcelona i Tarragona que bloquejava el sistema de cites d’estrangeria

Gràcies a aquest sistema automatitzat aconseguien les cites disponibles per revendre-les posteriorment, tot i ser un tràmit gratuït. Els ciutadans estrangers es veien obligats a contactar amb els propietaris o els intermediaris dels bot a canvi d’una contraprestació econòmica que oscil·lava entre els 30 i els 200 euros. La investigació ha permès identificar 94 persones presumptament involucrades en l’organització, 69 de les quals han estat arrestades i 25 més investigades.

El Nàstic s’enfronta aquest cap de setmana a un altre partit a cara o creu a casa

Els granes estan encara a tan sols tres punts de la zona de descens. I arriba un rival directe al Nou Estadi: el Cornellà.

Els barcelonins sumen tres punts menys que els granes i estan igualats amb la zona vermella. Un derbi català dramàtic, especialment per qui en surti perdedor. La part positiva és que els tarragonins tenen l’oportunitat de tancar pràcticament la permanència si són capaços de vèncer. En parla el tècnic, Dani Vidal.

El duel d’aquest diumenge es disputarà a partir de les 18:30h al Nou Estadi .

En cultura, destaquem que aquest cap de setmana els museus i sales d’exposicions del territori se sumen a la Nit dels Museus. 

A Tarragona, per exemple, vuit institucions ofereixen la ruta Constel·lació Museu.

A més, aquest cap de setmana està farcit d’actes del Trapezi de Reus i Tarraco Viva a Tarragona.

PUBLICITAT