Un dispositiu per capturar el diòxid de carboni i reconvertir-lo

Aquest mes de novembre a la Universitat Rovira i Virgili s’ha començat a desenvolupar un dispositiu per capturar diòxid de carboni atmosfèric, de tot això n’hem volgut parlar aquest dijous a Carrer Major amb Ricard Garcia-Valls, director del centre de recerca METEOR i membre del grup Systemic, del departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili.

PUBLICITAT

Garcia-Valls ha explicat que “el fet de captar gasos contaminants a l’atmosfera i reaprofitar-los com si fossin una mina, és molt bona idea, perquè es fa de forma econòmica”, però que “fins que no es pugui capturar molt de CO₂ i et surti a compte, no es podrà comercialitzar aquest aparell” tot i que creu que “en un parell d’anys estima que pugui estar a les botigues”.

Així mateix ha assegurat que l’AEQT “està interessada en aquest dispositiu” i que empreses com Volkswagen, Seat o Vueling ja han contactat amb ells per “incorporar el dispositiu dins de la cambra de combustió dels seus cotxes o avions”. També ho ha fet Coca-cola perquè a través del “nostre producte, una vegada capturat, es pot fer bicarbonat per les seves begudes”.

PUBLICITAT