CLASSIC’S TARRAGONA – P.103: Música de Sèries de Televisió

El programa d’aquesta setmana, ens mostra alguns exemples de Bandes Sonores per a series de televisió.

PUBLICITAT

Obrim el programa d’avui amb una serie que potser alguns coneixeu, una serie actual amb molt d’èxit ambientada a Madrid i amb diferents estils de música. Una de les peces clàssiques ha estat escrita per Ivan Lacamara que ha guanyat el premi Camile Awards al 2018 amb aquesta BSO.

Walking Dead és una de les series més conegudes i amb anys de trajectòria des que es va inaugurar. La seva primera BSO es va compondré al 2013 per Universal Republic Records amb el compositor Bear McCreary. 

Amb aquesta música va guanyar el premi ASCAP Film and Television Music Award Top Televion Series.

Qui no ha vist mai la La Casa de la Pradera? Una serie de 1974 que va durar fins 1983 i  que també té unes melodies clàssiques gràcies a David Rose, compositor, pianista i director d’orquestra americà. Algunes de les composicions més conegudes d’ell són Stripper, Holiday for Strings i Calypso Melody.

Una altra sèrie amb moltes temporadas és la de Mentes Criminales i la seva música va guanyar al 2007 el premi ASCAP Film and Television Music amb els compositors Marc Fantini i Steffan Fantini.

Michael Giacchino és un compositor actual de bandes sonores d’origen estadounidenc. Es coneix per algunes de les músiques per a videojocs com Medal of Honor. Va guanyar el premi Emmy i premi Oscar al 2005 amb la pel·lícula Up. Avui escoltem la BSO de Lost.

Ramin Djawardi és un productor i compositor de música orquestral per a cine i televisió. Ha estat nominat a Grammy per la pel·lícula Iron Man i avui tothom el coneix per una de les series més famoses de l’actualitat: juego de tronos.

Vikingos és una altra popular serie i que la música ha estat escrita per Trevor Morris, un compositor i productor de música orquestral de Canadà amb obres com Los Pilares de la Tierra i Los Tudor. Avui escoltem el tema principal de Los Vikingos.

I acabem el programa d’avui amb un gran compositor de música clàssica com Hans Zimmer. La serie The Crown que parla de la vida la Reina Isabel II ha tingut el plaer de tenir el primer tema principal amb Hans Zimmer, tot i que la resta de la BSO ha estat escrita per Rupert Gregson-Williams, germà de Harry Gregson-Williams que ha escrit la famosa BSO de Les cròniques de Narnia

PUBLICITAT