CLASSIC’S TARRAGONA – P.124: Arvo Pärt

Arvo Pärt és un compositor actual del s. XX que s’identifica com a precursor al minimalisme religiós donat que es reconegut, especialment, per les seves obres corals.

PUBLICITAT

Les seves primeres obres van començar amb un estil Neoclàssic, és a dir, un retorn cap a l’estil clàssic influenciat per Shostakóvich, Prokófiev i Bártok.

Després, va rebre la influència de Schoenberg amb el dodecafonisme moment en que va experimentar una profunda crisi personal i va començar a submergir-se amb música anterior del Renaixement i el cant gregorià. Es va unir a l’Església ortodoxa russa. Aquest canvi personal va contribuir a un canvi radical en la seva composició amb harmonies simples, influència de la música antiga, l’ús de texts sagrats,…

Arvo Pärt és, especialment, conegut per les seves últimes obres i provoca unes sensacions i significats diferents per a cada oient. El compositor minimalista Steve Reich va dir sobre ell: «Ya desde que estaba en Estonia, Arvo estaba sintiendo lo mismo que el resto de nosotros. […] Amo su música y amo el hecho de que sea un hombre tan talentoso y valiente. […] Está completamente fuera de la corriente dominante y sin embargo es enormemente popular, lo cual es muy inspirador. Su música llena una profunda necesidad humana que no tiene nada que ver con la moda».

PUBLICITAT