CLASSIC’S TARRAGONA – P.130: La guitarra

La guitarra és un instrument de la família de corda polsada amb 6 cordes que permeten un gran registre de notes i la gran varietat d’estils entre clàssic, blues, rock, flamenc, entre d’altres.

PUBLICITAT

L’origen de la guitarra no està massa clar. Sembla ser que 1000 anys aC. van crear instruments semblants a la lira i que semblen els antecessors de la guitarra. També, es diu que els àrabs van introduir l’instrument durant la conquista musulmana a la península ibèrica. Et cert és que molts musicòlegs diuen que l’arribada de la guitarra a Espanya va ser durant l’Imperi Romà a l’any 400.

En el segle XVI, van començar a realitzar-se moltes composicions per a guitarra. El tractat més antic de la guitarra espanyola va ser publicat a Barcelona al 1596 per Juan Carlos Amat.  Inicialment, la guitarra tenia quatre cordes i va anar evolucionant amb cinc. Van denominar guitarra espanyola al fer el canvi a la cinquena corda.

Al s. XVIII, Jacob Otto va agregar la sisena corda de la guitarra i s’estandarditza l’afinació moderna. Al s. XIX, Tàrrega crea l’escola moderna de  la guitarra i canvia la posició i la manera de polsar les cordes.

PUBLICITAT