#DistànciesCurtes: Sandra Guaita

Sandra Guaita és la nova alcaldessa de Reus des del 17 de juny. Tot i ser investigadora, el seu camí ja es troba dins la política com a primera dona en agafar la vara de la ciutat. La seva posició a un dels ajuntaments més importants del Camp de Tarragona ens aporta una visió més privilegiada sobre la situació, per exemple, de la regió metropolitana.

PUBLICITAT

Amb ella també hem volgut conèixer com viu aquests primers mesos al capdavant del consistori i què pensa de la política nacional actual. De la mateixa manera, ha parlat de projectes estratègics del futur del Camp de Tarragona. Descobreix aquesta i altres opinions de Sandra Guaita amb el “Distàncies Curtes”, el programa dels caps de setmana de Ràdio Ciutat de Tarragona amb els periodistes Josep Maria Arias i Tomàs Carot.

Els titulars del programa

  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre la política a la ciutadania: “La gent que ens dediquem a la política no podem generar distàncies amb la resta de la ciutadania. Tenim un projecte comú, que és la ciutat de tots.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre la política actual: “Hi ha molta gent que fa política buscant el pacte, però la viscelaritat distorsiona la resta del debat polític.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre la situació de la ciutat: “Hi havia compromís per executar el pla de govern. S’han de fer accions des del primer dia. Si algú pensava que no canviaríem coses, s’ha equivocat d’alcaldessa.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre la regió metropolitana: “Hi ha molta feina feta i molt ben fet, però hem d’anar ja per la pràctica. Teníem molta teoria que no acabàvem d’aterrar mai.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre el talent jove: “Teníem un problema a la universitat, que generem molt coneixement, però ens falta traslladar-ho a la societat. Hem de veure com podem fer que vinguin noves empreses o que millorin gràcies als universitaris.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre les el transport al territori: “No podem tenir un territori equilibrat si no tenim infraestructures equilibrades. No pot ser tant complicat arribar a municipis veïns.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre el pacte PSOE-Junts: “Hem de treballar en l’acord i en què pensem què és millor que governi l’Estat. El millor que pot passar és que governi un govern progressista.”
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, sobre l’estació intermodal de Vila-seca: “Hem sigut capaços d’arribar a consensos per arribar entre tots amb més pes. L’estació de Vila-seca és una eina imprescindible. Ha de ser un mecanisme de canvi important per tota la nostra regió.”

PUBLICITAT