#DistànciesCurtes: Oriol Grau

Oriol Grau va néixer a Barcelona, però ell es tarragoní de tota la vida. El guionista, músic, actor i director de teatre i televisió és una de les persones més trascendentals de la cultura a la ciutat de Tarragona on també és professor de la Universitat Rovira i Virgili. Entre d’altres, Grau també protagonitza Dames i Vells i va dirigir fins 39 episodis de ‘Plats Bruts’ a TV3.

PUBLICITAT

En aquest programa parlem amb el nostre protagonista que ens apropa una àmplia visió del seu passat fins arribar on és. També tractem temes trascendentals per la ciutat amb ell, com la situació de la cultura i el teatre a la ciutat de Tarragona o el moment vital per la Sala Trono. Grau també ens explica la seva visió sobre l’Àrea Metropolitana o on vol quedar-se vivint en els propers anys. Descobreix aquest i altres opinions de Josep Poblet amb el “Distàncies Curtes”, El programa dels caps de setmana de Ràdio Ciutat de Tarragona amb els periodistes Josep Maria Arias i Tomàs Carot.

Els titulars del programa

  • Oriol Grau, professor de la URV, sobre donar classes a la universitat: “És molt enriquidor ser professor i encara m’ho passo bé. Vaig veient evolucions de gent que després van volant sols.”
  • Oriol Grau, director de teatre, sobre la cultura a la ciutat: “Jo penso que la novetat sempre ve de fora i necessitem que la gent vingui a explicar-nos coses. Ho compares amb Girona i anem a la cua. Aquí tenim potencial.”
  • Oriol Grau, director de teatre, sobre l’aposta cultural a la ciutat: “A Tarragona fa falta un cert discurs. Em preocupa on volem anar i què vol ser Tarragona. Pensem-hi i que ens expliquin què podem fer a la ciutat.”
  • Oriol Grau, director de teatre, sobre la Sala Trono: “Que la Sala Trono pugui desaparèixer per una gestió municipal dolenta i que no siguem sensibles és molt llastimós.”
  • Oriol Grau, director de teatre, sobre l’Àrea Metropolitana: “No hi veig futur, veig que és una bona idea, tenim polítics curtplacistes que no miren a 20 anys a futur.”
  • Oriol Grau, director de teatre, sobre la figura de Josep Poblet: “Potser hagués pogut unir el territori. Tenia la capacitat d’aglomerar i unir el territori. Però ja està jubilat i no sé si l’actual presidenta està per la labor.”
  • Oriol Grau, humorista, sobre el pregó de Santa Tecla: “Viñuales em deia: “ets un cabró, ets un cabró.” Jo vaig fer el que em venia de gust, i em venia de gust proclamar la república des del balcó oficial.”
  • Oriol Grau, actor i director de teatre i televisió, sobre Tarragona: “El meu campament base és Tarragona. Sempre m’ha agradat el territori i penso que hi ha tanta feina a fer que faig molta falta aquí.”
  • Oriol Grau, director de teatre, sobre la cultura com a eina transformadora: “A mi no m’agrada parlar de la cultura com a negoci, però està comprovat que genera economia als restaurants, hotels… Per què no apostem per aquí? No sé si no s’ho creuen, però se sap que la cultura millora i transforma.”

PUBLICITAT