#Reposició #Distàncies Curtes: Alejandro Fernández

Nascut a Tarragona i professor de la Universitat Rovira i Virgili durant 8 anys, el convidat d’aquesta setmana, Alejandro Fernández, ja ha tocat tots els àmbits de la política. Des del 2003 va ser conseller a l’Ajuntament de Tarragona fins el 2016.

PUBLICITAT

Allà va ser Primer Tinent d’Alcalde i va ser alcaldable de Tarragona el 2011 per repetir el 2015. Precisament aquell any va ser escollit al Parlament de Catalunya com a diputat on des de 2021 és el president del Partit Popular a Catalunya i va ser el candidat en aquelles darreres eleccions. El 2011, també va arribar al Congrés dels Diputats durant la X Legislatura.

Els titulars de l’entrevista amb Alejandro Fernández

1:20 | Alejandro Fernández: “Sempre m’ha preocupat molt Tarragona i no perdo mai de vista l’actualitat local. Però és una política molt diferent.”

3:15 | Alejandro Fernández: “Una de les coses que m’agrada insistir és que la militància té molt de mèrit. Quan et dediques a la política, el camí del PP és el més difícil. Si vols tenir-ho fàcil a Catalunya és més fàcil fer-te convergent o socialista per exemple.

8:35 | Alejandro Fernández: “Jo estic en contra de l’amnistia per una raó. Perquè es mentida que es faci per la reconciliació. Si el que tens davant diu que ho tornarà a fer, doncs no veig la convicència per enlloc.

12:05 | Alejandro Fernández: “La política és per tota la vida, si t’agraden les idees o el debat públic. No és només el càrrec públic. Quan treballes en política has de tenir sempre les maletes preparades.

21:00 | Alejandro Fernández: “Hi ha una qüestió interna i una altra la composició del Parlament. Intento no parlar públicament. Jo soc optimista però és important perquè Catalunya necessita un canvi. Segons les enquestes: Avui multiplicariem per 5 els resultats.

27:20 | Alejandro Fernández: “Illa podria no estar sotmés al separatisme. Si es donés una oportunitat de canvi a Catalunya. La part nacionalista sempre ha estat present. Després de 40 anys, un govern on no hi hagués una part nacionalista seria bo per Catalunya.”

37:20 | Alejandro Fernández: “Mentres respecti el lideratge de Tarragona com a capital, si no es respecta no tindrà el meu suport. Si no hi ha un lideratge clarament definit el que acaba passant és que acaba sent una competició per veure qui els lidera.”

43:20 | Alejandro Fernández: “Quina cançó escolliries per el moment actual: Un chotis. Tot el que ha passat els darrers 10 anys desgasta molt.”

PUBLICITAT