#Reposició Distàncies Curtes: Joana Zaragoza

Nascuda a Tarragona i amb un passat memorable per la Universitat Rovira i Virgili, Joana Zaragoza ha passat per gairebé totes les àrees de la universitat. Vicedegana del 1992 al 1995, degana del 1997 al 2001 i vicerectora del 2001 al 2006. Des de l’antiga Facultat de Lletres va veure el neixement de la URV i va impulsar un equip de persones i diverses iniciatives pioneres al món educatiu.

PUBLICITAT

Tota aquesta història ha fet que Zaragoza sigui una dona implicada i polifacètica. Per això, el seu pas pel Distàncies Curtes ens ha deixat moltes històries per explicar. Entre altres qüestions, l’exvicerectora s’ha mostrat crítica amb la joventut.

Els titulars de l’entrevista amb Joana Zaragoza

Joana Zaragoza: “L’ambient que hi havia amb època franquista. La gent lluitava pel que volíem. Penso que la joventut ha tirat enrere.”

Joana Zaragoza: “Estem donant tombs. Quan escoltes segons quines veus t’esgarrifes quan parlen de tots aquests temes. S’ha tornat enrere pel que fa a la llibertat.”

Joana Zaragoza: “Cal ser més crític perquè qualsevol cosa que t’expliquen l’acceptes. Falta que la gent estudiï la filologia, la història…”

Joana Zaragoza: “Hi ha una cosa que es el punt d’inflexió. Quan em van parlar de clientela a la universitat per parlar de l’alumnat. Quan comencen amb això ja no anem bé.”

Joana Zaragoza: “La politica cada vegada em decep més. Si parlem de Catalunya penso que esteu fent. Si parlo a nivell espanyol, m’esgarrifo de l’Espanya profunda.”

Joana Zaragoza: “Va ser mèrit de la senyora Martorell no del senyor Nadal. Ella s’ho va posar entre cella i cella. Va ser molt bonic i va costar, però que ens fessin les indicacions per saber on anaven. A mi m’agradaria que el patrimoni el cuidèssim.”

PUBLICITAT