#DistànciesCurtes | Manuel Rivera

Manuel Rivera, un cordobès de 61 anys arrelat des de fa molt temps al Camp de Tarragona. Va ser regidor de Vilaseca i Salou als ays 90 i diputat provincial. Periodista, amb presència en diversos mitjans de la comarca i el país. Ha fundat tres emissores municipals a la comarca, actualment en funcionament: Constantí Ràdio, Altafulla Ràdio i Ona La Torre. Actualment, la seva principal ocupació és la d’editor. Des de l’any 2000 ha publicat uns 700 llibres de gènere divers. A més de ser escriptor. Parlem amb ell del Sant Jordi que arriba i d’altres assumptes d’actualitat del territori.

ELS TITULARS

PUBLICITAT

4:50 Si et poses a la llum publica no pots viure, no hi ha competència a les comarques a banda d’alguna iniciativa. Dic editorials que puguin publicar a una persona lliure.

5:50 A mi m’agrada més la poesia però publiquem de tot, no tinc preferències. No sóc un editor exquisit. És com l’escola, tots els alumnes són bons.

7:00 Jo publico per qüestió artística. Procuro aconsellar-lo bé.

Durant la pandèmia es va escriure molt. Estem en una etapa post-pandèmica. També estan canviant els formats i n’hi ha una sobreproducció.

9:40 El que passa que l’important és tenir ganes de llegir. L’important és ganes de llegir saber i compartir. Jo utilitzo tots els formats. Depèn del moment.

11:30 Hi ha llibres que els venem fora i hi ha algun autor que ve de fora. Ara estem preparant llibres de gent de Barcelona, Astúries… Però procuro centrar-me al sud de Catalunya.

18:10 Ens hem fet gran quan jo veia a Pedro Sánchez o a Albert Rivera, estaves veient a la gent molt jove. Demanavem relleus, però en el cas dels polítics la política jove no era tan jove.

19:10 Jo no pensava que els polítics joves s’autodestruirien tant ràpid. Però la polarització està a tot el món.

21:00 Quanva haver la crisi econòmic van passar moltes coses.

22:00 No s’ha de caure en els extremismes, no és caure en extremistes de dretes o esquerres.

27:00 Ara hi ha més gent treballant dins dels gabinets de premsa que als mitjans de comunicació. La precarització ha anat cap als mitjans.

38:40 M’agrada per exemple molt també el periodisme, o la poesia. Però la poesia és més potent del que pensem. Però és important també saber com es llegeix. A vegades la poesia és molt condensada, però la recompensa és molt alta.

44:20 Hi ha projectes com la carretera, la línia d’alta velocitat que alguna no arriba. Jo com a periodista estem de tornada i ja he perdut el fil de tot aquest tema. No soc la millor persona per preguntar sobre aquest.

PUBLICITAT