Mario Téllez (Comuns-Sumar): “Convertir Tarragona en una petita Las Vegas o aspirar a ser la Silicon Valley de la Mediterrània és una qüestió de voluntat política”

El pròxim 12 de maig, Catalunya està cridada a les urnes per escollir el pròxim govern de la Generalitat. Des de Ràdio Ciutat de Tarragona, entrevistem als caps de llista per la demarcació de Tarragona de tots els partits que actualment tenen representació al parlament.

PUBLICITAT

En el cas de Comuns – Sumar han fet una mirada enrere i han optat per Yolanda López com a cap de llista. L’actual diputada d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya encapçala la llista de Jèssica Albiach a la circumscripció de Tarragona. El número 2 és Mario Téllez, immers en la política local a Vila-seca. Téllez ha passat pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona i ha parlat d’assumptes clau pel territori com la situació dels serveis sanitaris o la seguretat, així com de projectes com el Hard Rock o l’Àrea Metropolitana.

Téllez assegura que la situació de la sanitat al territori és “desastrosa” i des del partit aposten per “revertir les retallades i la mercantilització del sector destinant un 7% del PIB a la sanitat.” Sobre el Hard Rock, tenint en compte que va ser el principal escull perquè els Comuns no donessin suport als pressupostos i es desencadenessin les eleccions, Téllez recorda que va ser “el principal, però no l’únic”. Dit això, vincula el projecte amb “un model de turisme massiu que sobreexplota els recursos naturals” i defensa que ells aposten per un turisme “amable”.

En matèria energètica, tenen clar que “el model a seguir és el de la ciutat de El Prat, que són les comunitats energètiques, dirigint-se a l’autosostenibilitat a partir de l’energia solar”. Sobre l’episodi de sequera, defensen que no estan al costat de l’opció del transvassament de l’Ebre a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i aposten per “un ús més eficient, així com per dessalinitzadores”. Finalment, Téllez assegura que aposten per l’Àrea Metropolitana de Tarragona, perquè “ha de ser una eina útil per cohesionar el territori.”

La demarcació de Tarragona escull 18 diputats en aquestes eleccions. Al 2021, els Comuns van aconseguir treure’n un.

PUBLICITAT