Les reaccions tarragonines al discurs de Carles Puigdemont

Les reaccions al discurs de Carles Puigdemont, president de Catalunya, i la seva declaració d’independència i posterior suspensió no han tardat a arribar a Tarragona.

PUBLICITAT

Carles Castillo, diputat del PSC per Tarragona al Parlament

Carles Castillo ha assegurat estar confós després del discurs de Carles Puigdemont, però creu que obre portes a l’esperança i al diàleg per refredar la situació. A banda, el diputat socialista per Tarragona al Parlament també ha valorat que espera que el Govern espanyol no caigui de quatre potes i apliqui el 155 i respongui a l’oferta de diàleg del Govern català.

Laia Estrada, portaveu de la CUP

La CUP Tarragona assegura que el discurs del president de Catalunya, no és el que s’esperaven, i també ha afegit que no rebutgen la mediació, però que amb qui s’ha de dialogar i negociar es nega en rotund. També han fet referència que no és massa concret el termini de la mediació, però que aquest no s’ha de cronificar. Laia Estrada, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, ha assegurat que les mobilitzacions de la població no s’han d’aturar. Estrada també ha recriminat que el document del qual havia de dir Puigdemont se’ls ha donat poc abans de la seva compareixença.

Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans

Per la seva banda Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans a Tarragona, ha apuntat que el Govern català ha estat molt irresponsable i ha qüestionat la decisió de Carles Puigdemont. A més ha afegit que no sap en quins termes el President i Oriol Junqueres, vicepresident, volen dialogar. Viñuales també ha demanat que aturin les intencions de proclamar una república independent d’una vegada.

Pau Ricomà, portaveu d’ERC

Des d’ERC, Pau Ricomà, ha assegurat que tot i que les expectatives eren molt altes però que el discurs obre les portes a un futur molt pròsper i proper. Ricomà ha assegurat que no sap si l’estat espanyol voldrà dialogar, però que en aquests moments el que és real és que Europa mira a Catalunya. Amb tot ha assegurat que s’ofereix diàleg, però que si no s’admet, s’ha de declarar la república catalana. Ricomà ha assegurat que el camí a la independència és irreversible i que es té molt a prop.

PUBLICITAT