Atipar-se de llibres

Després de dos anys, Sant Jordi es tornarà a celebrar a la ciutat de Tarragona gairebé sense restriccions. La Rambla Nova es tornarà a omplir de gent i de parades amb llibres i roses.

PUBLICITAT

Pitu Rovira, representant del Gremi de Llibreters de Tarragona i qui està al capdavant de La Capona, assegura que l’objectiu d’enguany és tornar a la normalitat. 

Com cada any, les parades de llibres se situaran al tram 3 de manera circular perquè la gent pugui remenar i regirar tots els llibres.

Aquest 2022 la festivitat cau en dissabte i entre llibreters això genera diferents opinions. Per una banda, Gertri Adserà, qui està al capdavant de la llibreria familiar Adserà de Tarragona, assegura que aquest fet pot fer disminuir la venda de llibres, ja que mola gent acostuma a ser fora.

Per altra banda, Rovira creu que això no ho influencia perquè Sant Jordi sempre és especial i acull molta massa social.

Moltes persones avancen les compres els dies previs, però Gerti assegura, que a causa de les pluges d’aquesta setmana, l’afluència de gent ha baixat.

És evident que Sant Jordi és un dia molt important per tot el sector del llibre. El representant del Gremi de Llibreters de Tarragona, assegura que durant el dia de Sant Jordi aconsegueixen facturar el que venen normalment en un mes.

Gertri assegura que a causa del confinament s’ha publicat molt i que la diversitat és el que regna, però la novel·la continua sent el gènere que crida més l’atenció als lectors.

I ja marxem, però no ho podem fer sense abans donar un cop d’ull als llibres que han escrit els autors del territori.

PUBLICITAT