Dames i Vells 2022, aclamats a Tarragona i Bonavista en el seu retorn


Un any més Dames i Vells, genuïns de Tarragona, no han deixat a ningú indiferent aquesta Santa Tecla 2022 amb els versots i la sàtira del seu ball parlat, que ha tornat com sempre punyent i com un dels actes més esperats de les festes tarragonines, després de dos anys marcats per la pandèmia.

PUBLICITAT

Les ganes d’escoltar les converses de les quatre parelles s’ha palpat en cadascuna de les places de la representació que com és habitual s’omplen des d’hores abans per agafar el millor lloc i en les ovacions del públic.

L’església, la política, cultura i la societat del darrer any omplen els versots de Dames i Vells de manera satírica, crítica i viperina. A més de l’habitual repassada cap a les ”cagades” o tasques pendents del batlle del moment, actualment ”Ricomán”, i amb referències als seus socis de govern, altres referències d’àmbit local han tingut cabuda com el recent tancament de la pastisseria Palau o la fi del Minipop, entre d’altres.

Més enllà de l’àmbit de ciutat, Dames i Vells s’ha referit enguany també a Putin, Núria Feliu, Rosalia o Rigoberta Bandini entre d’altres, o els traspassats Georgie Dann i la reina Isabel, a més d’una al·legoria i una defensa de la diversitat LGTBIQ+

El protagonisme en aquesta Santa Tecla 700 del braç incorrupte de la patrona també s’ha evidenciat al barret de l’arquebisbe i ha destacat també el nou actor del paper del Guàrdia Civil, Blázquez.

Les fortes pluges i la cancel·lació dels actes del dia 23, el principal de les festes, van impedir la representació de diverses sessions previstes del ball que, aquest dissabte i per primera vegada enguany, i com a novetat, ha arribat també a Bonavista. Per previsió meteorològica s’ha dut a terme al Centre Cívic i no la plaça de la Constitució com estava previst i s’ha omplert del públic de Ponent que ha rebut de bon grat la descentralització del popular ball, qui fins i tot ha pronunciat versos específics sobre el barri.

Una any més el ball s’ha pogut gaudir a peu de carrer escoltant-se sense dificultats gràcies al nou equip de megafonia que ofereix l’entitat, però que suposa un cost i motiu més per passar al final la barretina dels dimonis, com explicaven dos dels seus integrants el passat dimecres 21 a l’especial #SantaTecla700 de #CarrerMajor (escolta-ho).

Us ho heu perdut? Ho voleu tornar a recuperar? Ràdio Ciutat de Tarragona us ofereix al complet el Ball de Dames i Vells de Tarragona 2022.

PUBLICITAT