#Especial8M | Les pioneres del Bloc Feminista de Tarragona reben la distinció Maria Antònia Ferrer 2024

Les fundadores i pioneres del Bloc Feminista de Tarragona han rebut la distinció Maria Antònia Ferrer 2024. Es tracta d’un reconeixement que, coincidint amb el 8M, Dia Internacional de la Dona, atorga la Universitat Rovira i Virgili a persones i col·lectius que treballen per afavorir la igualtat.

PUBLICITAT

S’ha distingit les pioneres del Bloc Feminista de Tarragona dels anys 70 perquè, en uns temps encara de repressió i manca de llibertats, van atrevir-se a obrir camins fins al moment inexistents per organitzar la lluita contra la falta de drets de les dones. Van crear espais de diàleg i d’atenció i, a la a la vegada, havien d’intentar passar desapercebudes per la brigada político-social del règim franquista.

El Bloc, format per dones treballadores, va reivindicar i lluitar per drets com el divorci, l’avortament, l’anticoncepció, el coneixement del cos i la sexualitat ben entesa, lluites exclusives del feminisme. En nom de les fundadores, ha intervingut Maite Blay, que ha parlat de la situació de les dones en aquell moment, reivindicant, que, en el millor dels casos, se les tractava perpètuament com si fossin menors.

Gràcies al Bloc Feminista de Tarragona es van generar espais on parlar sobre discriminació laboral, repressió sexual i es van crear serveis de planificació familiar. A més, van aconseguir situar les dones en l’espai públic i polític, reclamant el lloc que els pertocava.

PUBLICITAT