Economia solidària en l’alimentació i el consum

A l’especial de Ràdio Ciutat de Tarragona des de la IV Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona hem conegut diversos projectes d’economia social i solidària de l’àmbit de l’alimentació i el consum com és el cas de l’Aresta, la Cooperativa Falset Marcà i Opcions.

PUBLICITAT

L’Aresta és una cooperativa que treballa per la sostenibilitat i la transformació social a partir del desenvolupament de l’agroecologia, la sobirania alimentària i l’economia social, solidària i feminista, mitjançant pràctiques de cooperació social i autogestionàries.

La Cooperativa Falset Marcà és l’ànima econòmica dels municipis veïns de Falset i de Marçà. Un territori que conrea i s’esforça a cuidar, plenament conscients que la terra i el paisatge formen part del seu negoci però que, alhora, són el seu petit cosmos. És per això que treballen tot buscant l’equilibri amb l’entorn desde totes les perspectives possibles: natural, paisatgística, social, cultural… Volen que el respecte a l’entorn caracteritzi la seva manera de fer perquè, al capdavall, la terra és el mode de vida que han escollit.

Finalment, Opcions és un mitjà online i en paper per divulgar i compartir propostes, coneixements i accions orientades a sortir de la societat de consum per viure millor. Donen informació sobre la fabricació de productes i serveis (neveres, banca, llibres, carn, paper, etc.), opcions de consum i de no consum, propostes de nous hàbits i maneres d’organitzar-nos col·lectivament.Opcions és l’única publicació periòdica sobre consum de l’Estat que s’edita en català i en castellà. Té 3.000 subscriptors.

La responsabilitat social corporativa (de què ara tant es parla) forma part del nostre ADN des que vam començar a caminar un segle enrera.

PUBLICITAT