El cooperativisme per promoure la sostenibilitat del territori

A l’especial de Ràdio Ciutat de Tarragona des de la IV Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona hem conegut diverses cooperatives del territori com MilMans Cooperativa, Insta Serveis Jurídics ambientals, Camins Km0, Som Energia, Punt d’Accés o Eixam Arquitectures, entre d’altres.

PUBLICITAT

MilMans Cooperativa: Ofereix assessorament integral a persones, entitats, col·lectius i cooperatives que treballen en l’àmbit de la defensa dels drets socials i laborals, i de l’Economia Social i Solidària. Ofereix serveis de defensa jurídica i de gestió econòmica, comptable, fiscal i laboral.

Insta Serveis jurídics ambientals és una consultoria que advoca per la sostenibilitat i el dret ambiental, que actualment compta amb una experiència de més de vuit anys. INSTA integra coneixements tècnics i jurídics ambientals per tal d’oferir serveis en els camps del dret ambiental, els estudis ambientals i territorials, i l’acompanyament en processos de diàleg ambiental.

Camins Km 0 és un projecte cooperatiu que neix amb el compromís de fomentar el turisme sostenible i local a la comarca de l’Alt Camp, a l’interior de la Costa Daurada. Crea sinergies amb diversos productors de la comarca. És economia local i sostenible. Un dels seus valors essencials és el treball cooperatiu i en xarxa.

Som Energia vol construir un model energètic renovable que estigui a mans de la ciutadania, des de la participació i la transparència. S’articula a través de grups locals territorials que serveixen com a espai de trobada i participació de les sòcies.

Més de 30 organitzacions d’economia social i solidària del Camp de Tarragona s’hi donen cita en aquesta IV Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona, organitzada per l’Ateneu CoopCamp, amb l’objectiu de donar a conèixer en què consisteix el moviment de l’economia social i solidària i fer visibles totes aquelles iniciatives econòmiques del territori que estan treballant per posar la vida al centre i amb una voluntat transformadora.

PUBLICITAT