L’economia social i solidària en l’àmbit de les cures i serveis a les persones

A l’especial de Ràdio Ciutat de Tarragona des de la IV Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona hem conegut diversos projectes d‘economia social i solidària de l’àmbit de les cures i serveis a les persones al territori com és el cas d’Aprodisca, Les Abelles Cooperativa i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

PUBLICITAT

Aprodisca és una entitat social sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, que des de l’any 1983 en que treballa de forma incansable per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, amb problemàtiques relacionades amb la salut mental, i/o en situació o risc d’exclusió social. Compta amb una llarga trajectòria en la promoció i la gestió de recursos i programes innovadors en l’àmbit de la integració social i laboral de les persones amb un grau més elevat de vulnerabilitat.

Les AbellesCoop Reus és una cooperativa societària i d’iniciativa social que neix amb l’objectiu de donar cura i atenció a les persones. Amb esperit de servei comunitari, és un projecte amb cos i ànima, el qual tots els seus integrants el fan créixer cada dia. Les persones que han liderat aquest projecte són dones Emprenedores i Empoderades, amb valors i ètica professional. La inclusió, també és una prioritat, és per això que, tenint en compte les polítiques d’igualtat, facilitem la integració d’homes professionals i qualificats al sector, ja que som conscients de la demanda i necessitats de la nostra societat.

Finalment, la Federació Catalana de Voluntariat Social és la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya. És una xarxa d’entitats sense afany de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social, al nostre país. La seva incidència política persegueix que el voluntariat i l’associacionisme, per la seva valuosa aportació a la millora democràtica del país, siguin fomentats i reconeguts com a tals. El voluntariat social a Catalunya col·labora dins les entitats perquè elles coneixen les causes, són expertes en cohesió social i poden garantir un treball per a la transformació ciutadana. Apleguen avui prop de 340 entitats amb les quals impulsen recursos i serveis per afavorir l’acció voluntària. Aquesta tasca, feta conjuntament amb totes elles, impacta sobre un total d’unes 80.000 persones voluntàries.

Més de 30 organitzacions d’economia social i solidària del Camp de Tarragona s’hi donen cita en aquesta IV Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona, organitzada per l’Ateneu CoopCamp, amb l’objectiu de donar a conèixer en què consisteix el moviment de l’economia social i solidària i fer visibles totes aquelles iniciatives econòmiques del territori que estan treballant per posar la vida al centre i amb una voluntat transformadora.

PUBLICITAT