Fredrik Wester: “Vull més accions del Nàstic de Tarragona”

Frederik Wester és el màxim accionista del Nàstic de Tarragona. Empresari suec del sector dels videojocs, es va llicenciar en Negocis Internacionals per la Facultat de Negocis, Economia i Dret de la Universitat de Goteborg. Té 49 anys i actualment és el director executiu de Paradox Interactive.

PUBLICITAT

Amb en Fred vam contactar el mes de gener després d’un Com ho veus? Ell ens va respondre què volíem saber. Li vam dir que tot. I a partir d’aquí hem anat treballant per arribar a un dia com el d’avui, quan podem entrevistar-lo. És soci en algunes institucions vinculades a l’esport (futbol base i anàlisi de dades) i la vida el va portar a Sitges amb la seva família, on estan instal·lats.

Wester compta amb un 20% de les accions del Club Gimnàstic de Tarragona i a Ràdio Ciutat l’entrevistem per conèixer el seu model de club amb el “big data” com a protagonista, quin és el futur de la SAD a mitjà i llarg termini i algunes de les curiositats de l’empresari suec des que va arribar al Nàstic de Tarragona.

Els highlights de l’entrevista a Fredrik Wester:

Fredrik Wester (2:10): “Els primers anys que vaig entrar al club volia escoltar i entendre les coses importants del club: l’afició, la ciutat de Tarragona..”

Fredrik Wester (3:10): “Vaig fer una investigació de 3 o 4 clubs de Segona Divisió B. Alguns dels clubs ha sigut el Deportivo de la Coruña i per mi, el Nàstic era perfecte per què era al costat de casa meva. També vaig dir no al Hércules que ha sofert en els darrers anys amb història i aficionat.”

Fredrik Wester (4:10): “El contacte amb el Nàstic és Jesus Angoy. Exporter del FC Barcelona i que em va portar com a agent.”

Fredrik Wester (5:20): “Soc positiu per invertir més al Nàstic. Per ser un club sostenible, necessitem vendre jugadors per no dependre de capital exterior per no dependre d’homes com jo.”

Fredrik Wester (6:20): “Jo crec que el club té potencial per al menys, ser a Segona Divisió A. Si hi ha sort i plans de llarg termini, s’ha de ser un club a llarg termini de la lliga.”

Fredrik Wester (6:20): “El meu termini és a 5 anys al Nàstic de Tarragona.”

Fredrik Wester (8:05): “No és impossible vendre jugadors. Hem de fer una academia top de Catalunya, un equip B que funcioni perfecte, signar jugadors… aquest nivell de futbol només pots vendre jugadors sub-25.”

Frederik Wester (11:11): “Jo crec que el club està d’acord amb el nostre pla, però hi ha peces del pla que falten peces.”

Frederik Wester (11:56): “La meva meta no és ser president del club. Hauria de ser una persona que tingui un lligam especial la ciutat i en la meva opinió és important que el president sigui una persona d’aqui.”

Frederik Wester (14:02): “Entenc la situació de la ciutat i de la por a que pugui marxar del club, per què el Nàstic és el club, no només de la ciutat, sinó de tota la província de Tarragona.”

Fredrik Wester (15:21): “No hi ha un límit de diners a invertir. Totes les coses excepte l’univers té limits, però jo vull ajudar al club de la manera que sigui.”

Fredrik Wester (16:21): “Ens falta parlar dels detalls del pla d’aqui a dos anys. Pujar ha de ser un somni, no la assoliement.”

Fredrik Wester (18:43): “La Nàstic Soccer Academy és una idea molt bona. No té cap cost al pressupost del Nàstic i que utilitzen càmeres i scouting d’altres països. És una manera per poder veure jugadors. Al Juvenil A tenim un gran jugador que és Amos. És una manera per ser més internacional poc a poc.”

PUBLICITAT