Josep Maria Cruset, “capità de vaixell” al Port de Tarragona

PUBLICITAT

#Port150anys | Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, és el protagonista de la darrera xerrada amb Ràdio Ciutat de Tarragona en motiu del 150è aniversari del port tarragoní. A més ho fem endintsant-nos a l’interior de l’emblemàtic i antic edifici de l’Autoritat Poruària que actualment està en remodelació per recuperar-lo ben aviat.

Nascut com a fill únic l’any 75 a Riudoms. De gran volia ser pagès per tradició familiar tot i que els pares tractaven d’evitar-ho per la dificultat. Va estudiar Enginyeria Química i un màster en Administració i Direcció d’Empreses a la URV. La seva vocació de servei el van emportar a endinsar-se al casal del seu poble on més tard va arribar a ser alcalde diversos anys.

Quan estava decidit a retirar-se de la política li va arribar la proposta i responsabilitat de presidir l’Autoritat Portuària de Tarragona, fet que en primer moment li va costar ser assenyalat per venir de fora de la ciutat i no tenir cap lligam amb el Port i el Serrallo que ara se’l sent i estima com el seu segon poble.

Cruset, com a veritable “capità de vaixell” en aquest port tarragoní d’embergadura ens fa balanç dels dos anys que porta al cadavant, el que s’ha aconseguit i els reptes i línies estratègiques del Port per als propers 20 anys. A més, tal com li van assenyalar a la Confraria de Pescadors, reconeix la similitud entre un pagès i un pescador, “i es que tots dos comparteixen la incertesa de quan comença la jornada i que el fruit s’obté depenent del que depara el terreny/mar”.

No us perdeu l’entrevista!

PUBLICITAT