Lletraferits: La psicosi en la literatura i l’any de Maria Aurèlia Capmany

Maria Roig, de l’Escola de Lletres, ens acompanya de nou en el Lletraferits d’aquesta quinzena, el programa literari de Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT

Comencem conversant amb Teresa Domingo Català, escriptora del poemari “Destrucciones”, i molta més producció pròpia. L’acompanya Manel Rebollo, psicoanalista i president del fòrum psicoanalític mare nostrum, que en aquesta última edició protagonitzaran junts. Els dos conversen sobre el pes psicològic en el procés d’escriure, com pot actuar de forma terapèutica o, com a mínim, com pot ajudar a una persona que estigui passant per situacions convulses. Una manera diferent d’enfocar l’acte d’escriure, des del vessant psicològic i gairebé mèdic.

Acabem parlant de l’any Maria Aurèlia Capmany, amb Anna Gispert, presidenta de l’Apellc i Joan Cavallé, membre del col·lectiu Gent del Llamp, que ha reeditat “Cartes impertinents de dona a dona”. Amb ells parlem sobre la vigència del discurs feminista de l’escriptora, la necessitat de la seva lluita i l’estret vincle que va tenir amb Tarragona.

PUBLICITAT