L’Ull15: IQOXE, un any de molts interrogants i poques respostes

En aquesta quinzena revista hem analitzat si han canviat les coses i si s’han respost els interrogants derivats de l’explosió d’IQOXE a Tarragona.


Reportatge

Un any, molts interrogants i poques respostes

PUBLICITAT

Era la tarda del 14 de gener del 2020 quan saltaven totes les alarmes a Tarragona i es coneixia que hi havia hagut una explosió en algun punt del polígon petroquímic sud. Era l’explosió de la planta d’etilè de l’empresa IQOXE, que acabaria amb la vida de tres persones. Això provocava una sèrie d’interrogants i demandes per part de la ciutadania que no podem dir que s’hagin respost i atès, 365 dies més tard.

Oscàrboles | Vídeo

“Vergüenza y silencio”

Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana parla sobre la commemoració d’un any de l’explosió d’IQOXE, però també analitza si hi ha hagut canvis.

Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la dissenyadora, Laia Roca. Al llarg de tots els programes podreu recuperar les seves il·lustracions.

D’altra banda podeu recuperar tots els treballs de l’any passat realitzats per Kico. F Uribe aquí.

A més si voleu escoltar totes les cançons de l’Oscárboles les teniu en aquest enllaç.

Anàlisi

Hi ha hagut un abans i un després?

Després de 365 dies ha canviat alguna cosa? S’han respost tots els interrogants que ens fèiem quan va haver-hi l’explosió d’IQOXE?

Precisament això hem volgut analitzar amb dos periodistes que han seguit com s’ha anat desenvolupant tot. Amb l’Octavi Saumell, del Diari de Tarragona i l’Esteve Giralt de RAC1.

Entrevista

Loli Gutiérrez: “No sabriem què fer si es repetís”

Hem parlat amb la Presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista per conèixer si hi ha hagut les millores que demanaven, però també en quin punt es troba tot.

Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT