L’Ull20: El sector pesquer escriu el seu epíleg

En aquesta vintena revista hem parlat del sector pesquer. El barri del Serrallo sempre ha estat lligat amb la pesca, però Tarragona ha anat perdent moltes barques. Nosaltres hem intentat conèixer quina és la seva principal problemàtica i el futur de tot plegat.


Reportatge

El sector pesquer escriu el seu epíleg

PUBLICITAT

L’olor de mar i el soroll de les barques, signes d’identitat lligats obligatòriament amb el barri mariner per excel·lència de Tarragona, el Serrallo. Anys enrere expliquen que arribaves i podies veure les remendadores treballant amb les xarxes i els pescadors desembarcaven cada tarda sota la mirada dels veïns i veïnes.  (escolta-ho)


Entrevista

Pere Josep Núñez: “Abans hi havia moltes més barques”

El Serrallo és el barri marítim de Tarragona. Un barri lligat a la pesca que ha viscut moments molt importants al llarg de la història. Ara a poc a poc l’ofici de pescador va desapareixent i cada cop en queden menys.

N’hem parlat amb Pere Josep Núñez. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la dissenyadora, Laia Roca.

“He representat problemàtica de la manca de relleu dels pescadors, que fa impossible el traspàs familiar de la tradició pesquera. A la vegada he plasmat el problema que els humans utilitzen el fons marí com un abocador, i, és a l’hora de pescar, quan surten alguns d’aquests residus dins les xarxes d’arrossegaments que utilitzen els pescadors.”


Oscàrboles | Vídeo

“Sense poder sortir de port”

Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana ens explica una bonica història de com ha anat canviant l’ofici de pescador.

Per això ens permet conèixer en Joan i a través d’ell veure que s’ha de lluitar per continuar amb aquest ofici que fa milers d’anys que segueixen totes les generacions. (escolta-ho i mira-ho)

Recupera aquí totes les seves cançons.


Anàlisi

Un futur d’interrogants

La pesca podria estar escrivint les últimes pàgines del seu llibre. El sector pesquer es troba en hores baixes, i no té relleu generacional. I què suposa això pels tarragonins i les tarragonines? I per la resta de persones que viuen de tot plegat?

Hem abordat el tema amb el responsable de la peixateria Rita, i també veí del Serrallo, Francisco Dalmau, i el pescador jubilat Josep Ramon-Tules, més conegut com a Pitu Mosquits. (Escolta-ho i mira-ho)Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT