L’Ull39: Fer visibles els invisibles

En el reportatge d’aquesta setmana parlem sobre aquells col·lectius que molts cops no tenen molta visibilitat, i que fins i tot en alguns casos estan estigmatitzats. Sembla que a poc a poc la societat fa passes endavant per lluitar contra aquesta invisibilitat.


Reportatge

Fer visibles els invisibles

PUBLICITAT

Era el mes de març del 2020 quan ens tancaven a casa. Una pandèmia mundial recorria tots els països arrasant. Poc ens esperaven que allò que havia de passar en dues setmanes, s’allargués gairebé dos anys i anés precedit d’una pandèmia relacionada amb la Salut Mental.

Sonia Ulloa és la coordinadora de l’entitat la Muralla que ja fa temps que tracta aquesta problemàtica. Ho fan amb els mateixos pacients, que estan al capdavant de l’organització, com el Francesc Martínez. La depressió i l’ansietat són les que més es detecten aquests últims temps, i les diverses entitats ho han notat.

Soledat, incomprensió, no saber com actuar i qüestionament constant són alguns dels sentiments de les persones que pateixen malalties mentals. Ja fa temps que s’intenta lluitar contra això i a poc a poc es fan passes endavant. La depressió i l’ansietat són les malalties que més es pateixen.

Recupera els reportatges

En aquest enllaç pots veure tots els nostres reportatges especials de cap de setmana

Subscriu-te a l’Ull Tarragoní

Tens disponible el podcast en Spotify i ITunes

PUBLICITAT