L’Ull41: Quan el menjar és un problema

En el reportatge d’aquesta setmana parlem sobre els trastorns alimentaris. Es tracta d’un problema que pateixen moltes persones, i que cada cop afecta gent més jove. Hem intentat entendre com ho viuen aquestes persones, el seu entorn i què són aquests problemes.


Reportatge

Quan el menjar és un problema

PUBLICITAT

Cada dia mengem. Hi ha qui fa cinc menjades al dia, d’altres quatre o alguns tres. Hi ha persones que prefereixen verdura, d’altres peix i n’hi ha que són més de pasta i arròs. Per molts, menjar és una delícia, per d’altres un luxe, i per una part de la societat un horror. Els trastorns alimentaris són una malaltia que afecten moltes persones a la nostra societat. Inés Raigón és psicòloga especialista amb el tema i en parla.

Aquestes malalties afecten a més persones de les que ens podem imaginar. Actualment les persones que la pateixen poden començar a presentar símptomes des de que són molt petites. 

La Covid-19 i el confinament ha fet que això encara s’agreugi més, des del desconfinament ha augmentat el nombre de persones diagnosticades. 

La Helen Mercadé va començar amb 11 anys a deixar de menjar, i això va acabar sent un problema molt important. 

Inicialment, ho feia fora de casa, però a poc a poc va començar a mentir als seus progenitors. A més explica que a través d’internet es pot accedir a pàgines web que et diuen i et donen fórmules per, suposadament, aprimar-te.

Recupera els reportatges

En aquest enllaç pots veure tots els nostres reportatges especials de cap de setmana

Subscriu-te a l’Ull Tarragoní

Tens disponible el podcast en Spotify i ITunes

PUBLICITAT