L’Ull43: Esperant l’anhelat abans i després

En el reportatge d’aquesta setmana parlem sobre els dos anys de l‘explosió d’IQOXE. La població demanava que fos un punt d’inflexió per tenir més seguretat i transparència. Què ha canviat durant tot aquest temps? Ja se sap què s’hauria de fer si hi hagués un altre accident així? Tot això hem intentat esbrinar.


Reportatge

Esperant l’anhelat abans i després

PUBLICITAT

Es compleixen dos anys de l’explosió a l’empresa química IQOXE. Ja fa dos anys d’aquell fatídic dia que va deixar tres víctimes mortals i diferents desperfectes a alguns barris tarragonins. Dos anys que la ciutadania reclamava un abans i un després, i que sortia al carrer per demanar més transparència i millores en seguretat. Què ha canviat en aquest temps?

La població té la sensació que no ha acabat d’existir aquest abans i després que s’havia promès. És cert que s’han instal·lat nous censors per dur a terme una prova pilot, i que s’han d’acabar de desplegar durant aquest any. També s’han posat sirenes en altres punts com Salou i Reus i s’està treballant amb el PLASEQTA, així com explica Sergio Delgado, subdirector de planificació de Protecció Civil. 

Delgado reconeix que pel seu desplegament definitiu encara queda. Els veïns i veïnes consideren que es va molt a poc a poc, i es necessita més ritme. Cal destacar que la planta que va patir l’accident està desmantellada, i l’empresa ha anunciat que invertirà 40 milions d’euros, així com explica Javier de Benito, director General d’IQOXE.

Recupera els reportatges

En aquest enllaç pots veure tots els nostres reportatges especials de cap de setmana

Subscriu-te a l’Ull Tarragoní

Tens disponible el podcast en Spotify i ITunes

PUBLICITAT