Sircles: Inserció laboral i economia circular

La inserció laboral és molt important. Diferents estudis demostren que aquelles persones que passen molt temps sense treballar els és molt més difícil trobar un ofici. L’entitat Formació i Treball ja fa temps que duu a terme diverses accions al territori amb persones que estan en risc d’exclusió laboral.

PUBLICITAT

Ara engeguen un altre projecte, anomenat Sircles amb l’Agència Catalana de Residus i que és una prova pilot que es fa en altres punts de la Mediterrània.

Francesc Giró és el Director de Planificació i Estratègia de l’Agència Catalana de Residus. L’economia circular és una de les potes de tot plegat. A través de cursos s’ensenyarà a fer compostatge a persones diferents. Després es contractarà a algunes d’elles, i treballaran a una planta nova de compostatge que es farà en uns terrenys de Vila-seca, i a les altres se’ls marcarà un altre itinerari.

Aquestes plantes es poden ampliar, i hi haurà col·laboració amb locals d’hostaleria del territori.


Als set països on es fa aquesta prova pilot no es duu a terme el mateix projecte, ja que s‘adapta a les necessitats de cada lloc.

Itxaso Euba és la responsable del projecte a Formació i Treball.

La idea inicial és començar a Vila-seca, però que això es pugui estendre arreu del territori, i que aquesta planta només sigui la primera llavor.

A partir del mes de març i abril s’iniciarà el primer curs amb una selecció d’alumnes, així com diu Idoia Jiménez, responsable de Sircles al Camp de Tarragona.


Tots els agents participants coincideixen que és una primera passa pel futur.

PUBLICITAT