#RàdioCiutatDeCastells | La prèvia del Mercadal a Reus

Catorzè programa de Ràdio Ciutat de Castells i fem prèvia de la Diada de la Mercadal de Reus on actuaran els Xiquets de Reus, la Colla Jove de Tarragona, Els Capgrossos de Mataró, la Colla Vella Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. Parlem amb Oriol Ciurana, cap de colla dels Xiquets de Reus i fem tertúlia amb el periodista David Prats i Eloi Bigorra.

PUBLICITAT

MINUT A MINUT RÀDIO CIUTAT DE CASTELLS

(0:15) Quico Domènech: “Cap de setmana “Les colles de la ciutat de Tarragona han descansat aquest cap de setmana. La Jove actua al Mercadal. La primera gran diada de l’octubre, juntament amb els Capgrossos de Mataró, els Xiquets de Reus i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.”

(2:20h) David Prats: “És una mica la imatge del la temporada, els castells de 9 al Liceu a Barcelona dels Verds.

(3:10) Eloi Bigorra: “La imatge dels Verds és molt maca. Personalment, espero amb moltes ganes pel 22 d’octubre.

(3:20) David Prats: “Els Minyons van defensar molt bé els castells amb folre i manilles. La Joves per la seva banda, volen refer-se de l’intent desmuntat del 4de9 a Terrassa a la Diada de la Nova Atenes. 5 autocars van anar fins a Terrassa i a veure com resolen aquest moment per la Diada de Santa Úrsula. La intenció és portar també algun castell de 10. L’han assejat fins a quints.

(6:20) Eloi Bigorra: “El fet que hi hagi molta rotació de peces, la Vella va poder rodar els castells de 9 per arribar amb garanties a la Diada de Santa Úrsula.”

(08:10) David Prats: Definitivament, la Diada de la Nova Atenes va ser la confirmació que no és la temporada dels castellers de Sants. Van tenir molt mala sort i es va veure reflectit a Terrassa.

(09:45) Oriol Ciurana: “Espero veure castells de 9. Els assajos d’aquesta setmana ens marcarà molt. Hem anat a assaig, però ara falta portar-los a plaça. Diumenge fem un assaig especial a la Mercadal que posem fins a quints, és com feia anteriorment. Ara és l’època de posar fins a sisens o dosos.

(11:00) Oriol Ciurana: “Estem treballant en portar la tripleta màgica: portar el de 5de8, 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre.”

(13:10 -30) Oriol Ciurana: “Crec que estem veient el que costa fer castells de 9 i els castells de 8 a la zona no tradicional de fer castells i la tripleta de vuit. Els castells de 9 “

(14:30) Oriol Ciurana: “No fa tant en què ens barallavem amb tripletes màgiques i el 5de9 el veiem com una utopia feia temps enrere.

(15:20) Oriol Ciurana: “Volem començar amb el 2de8. Tot i que també creiem que també és un bon castell per acabar.”

(16:15) Oriol Ciurana: “Pels Xiquets de Reus és la plaça ideal i idílica. És una diada que obliga a fer com a minim tripleta màgica a les colles convidades, que son capdaventeres.”

(17:00) Oriol Ciurana: “No competim amb ningú. Quan era més jove si que competiem molt més, però ara ja ho hem deixat a un costat.”

(19:00-19:40) Oriol Ciurana: “Espero que els Capgrossos de Mataró portin el 2de9. S’ho mereixen, i la Diada de la Mercadal a Reus és la millor diada i a les Santes. La Jove espero que ens portin alguna cosa més que els castells bàsics de 9. Com a reusenc vull que facin una passa més i ens demostrin el que son. Els Castellers de Vilafranca ens poden sorprendre, també, no es quedaran sense apretar tenint a la Vella que els apretarà. Poden portar el 4de9 sense folre o algun enmanillat o amb folre gran.”

(21:50-22:20) Eloi Bigorra: “La Colla Vella no es pot permetre una altre caiguda i no repetir una Diada de Sant Fèlix. No va ser una mala diada, però el que es va parlar a posteriori d’aquella diada va fer que la Colla es resentís.

(22:40- 23:10) David Prats: “Els Verds tenen gamma i sempre que han vingut a Reus ho han fet en una diada de màxims.”

(24:00) David Prats: “Coincideixo en què els capgrossos de mataró necessiten una gran diada i a Reus és una possibilitat.

(27:00) Oriol Ciurana: “Depenent com vagi la Diada de la Mercadal, ens marcarà el que ens queda per acabar la temporada.”

(29:10-30:00) David Prats: “Els Xiquets del Serrallo tenen una Diada de gairebé per tancar temporada. Els moixiganguers tenen un cap de setmana amb la Diada de Sabadell. Serà important per fer un castell de 9.”

(30:25 – 31:00) Quico Domènech: “La Joves descansa, els Xiquets també… les coses comencen a tancar-se i les colles ja comencen a fer balanç de temporada.

(32:25) Oriol Ciurana: “Ens mereixem un castell de 9 per la lluita que hem tingut durant la temporada. La feina està feta i ens mereixem portar castells de 9 a Reus.

PUBLICITAT