#RàdioCiutatDeCastells | La recta final de temporada

Quinzè programa de Ràdio Ciutat de Castells després de la Diada de la Mercadal a Reus amb quatre castells de gamma extra. Un Octubre que marcarà ja el punt i final per algunes les colles i el tram final per algunes altres. Parlem de l’agenda que ve per endavant: la Diada de Santa Teresa al Vendrell amb la Jove de Tarragona, la Joves de Valls i els Nens del Vendrell. Una diada important per veure algún gamma extra o l’estat de forma dels Nens del Vendrell després de la caiguda a la diada de Santa Anna al mes de juliol. Parlem amb Jordi Risa, cap de colla dels Nens del Vendrell i Lluís Monfort, president dels Xiquets del Serrallo.

El moments clau de Ràdio Ciutat de Castells

PUBLICITAT

Quico Domènech (0:43): “La Diada del Mercadal ja és història i queden alguns titulars. Els Castellers de Vilafrancs, estrenen el 5de9. La Vella deixa en carregats els dos gamma extra que portava. Els Capgrossos desperten admiració per la qualitat dels seus castells i van fer la tripleta. La Jove va agafar energia i confiança i els Xiquets de Reus, 2 segons. 2 segons que separen de la glòria al infern.”

Jordi Risa (4:45) “Els Capgrossos van demostrar ser la colla que més orgullosa va sortir del Mercadal. La satisfacció de sortir de plaça de la Vella també de poder fer el 2de8 en carregat, tot el que queda a plaça

Lluís Monfort (6:35) (sobre la Diada Blava): “Les valoracions tècniques no les podria concretar però el cap de colla està content per la temporada en general. Si que és cert que hem patti alguns condicionants i l’any vinent tindrem una bona base.

Lluís Monfort (7:20): “Els castellers d’Altafulla han fet molts bons castells de 7. Em vaig alegrar molt per ells i ens vam felicitar per què vam fer una diada molt bona.”

Lluís Monfort (8:38): “Hem caigut molt poc aquesta temporada, recordo la Diada de Vila-seca. El 2de7 de Santa Tecla si que ens va afectar per què la caiguda va ser lletja, però vam quedar tocats per diades futures. Estem tots bé i contents, malgrat que ja hem assolit el sostre de la temporada.”

Lluís Monfort (9:31): “Hem posat el 3de8 fins acotxador, però ens ha faltat el petit passet a assaig que necessitavem abans de portar-lo a plaça.”

Lluís Monfort (10:14): “Hem fet un canvi important en el context social de la colla. Hem ampliat a 110 a 120 persones quan feia anys que erem 80 persones.”

Lluís Monfort (11:24): “No descarto anar a la diada de Santa Teresa al Vendrell. Parlem que la Jove de Tarragona pot intentar el 5de9 i serà una diada interessant.”

Jordi Risa (14:05): “Sempre diem a la colla, que arribar a ser colla de 9 no és una feina que es va iniciar al 2014. Assajar aquests castells parlem de més de 200 persones i a mi, no m’agraden les excuses, però hem de seguir creixent.”

Jordi Risa (15:00): “Estem en periode de rejuvenir la colla, d’ampliar massa social i de repartir camises. Hem de barrejar la gent jove amb la gent experimentada al Vendrell.”

Jordi Risa (16:00): “4de8, 2de7 i 7de7. Descartem el 3de8. És un castell complicat i hem de posar el fre. També he de dir que jo acabo el mandat i torno a baixos. No continuaré com a cap de colla.”

Jordi Risa (18:00): “M’agradaria veure el 5de9 amb folre de la Jove de Tarragona i algun castell enmanillat de la Joves al Vendrell. La gent del Baix Penedès entèn molt de castells i es mereix ser plaça de gamma extra. Si podem cloure l’actuació amb el pilar de 8, seria una diada espectacular.”

PUBLICITAT