#ReportRCTGN: Dos dies després, Antoni Miquel segueix sense poder parlar amb la seva filla a la República Txeca

És, sens dubte, un dels casos més controvertits de la setmana a la ciutat. Una nena tarragonina d’11 anys ha hagut de viatjar a la República Txeca per una ordre judicial, emmarcada en una disputa entre els seus pares per la restitució de la menor.

PUBLICITAT

Maricel, la filla del tarragoní Antoni Miquel, es va quedar a Tarragona fa més d’un any per pasar amb el seu pare el mes de vacances que corresponia en el marc de la custòdia compartida. En arribar a la ciutat, la jove tarragonina hauria avisat al seu pare que no volia tornar a la República Txeca per pressumptes maltractaments de la seva mare. Això va passar el passat 31 d’agost del 2016 .

En escoltar la petició de la seva filla, Miquel ho va tenir clar.

Malgrat que Antoni Miquel assegura tenir informes psicològics que acrediten aquests suposats maltractaments, el jutge va fallar a favor de la mare. La nena havia de tornar, doncs, a la República Txeca, després de passar més d’un any a Tarragona. Això va passar divendres, no sense problemes: quan els Mossos d’Esquadra van voler endur-se la menor, Maricel va patir un atac d’ansietat i va haver de ser hospitalitzada.

En donar-li d’alta, la mare i la jove tarragonina van arribar a un acord verbal, pel qual Maricel passaria una setmana a la República Txeca per acomiadar-se de familiars i amics. Un acord que Miquel no té clar en cap cas, i en el qual no hi va poder participar. És més, segons explica el pare, dos dies després dels fets encara no ha pogut parlar ni amb ella ni amb la seva mare.

En cas que la mare accepti i compleixi el pacte, la Maricel hauria de tornar a Tarragona entre el divendres o el dissabte d’aquesta setmana.  En cas contrari, Miquel creu que una opció seria anar ell mateix a la República Txeca.

Una situació complicada i sobretot delicada que es debat amb una distància de 2.000 km de distància, entre Tarragona i la República Txeca. Antoni Miquel, però, celebra i agraeix el suport que rep dels seus amics i familiars en aquests moments.

PUBLICITAT