Sant Magí 2022: Agenda d’actes divendres 19 d’agost

Benvingudes i benvinguts, repassem el programa d’actes de les Festes de Sant Magí de Tarragona 2022 d’aquest divendres 19 d’agost.

Seguici Popular
PUBLICITAT

Durant tot el dia, Portal del Carro. Obertura del Portal del Carro per facilitar la tradicional visita dels ciutadans a l’epicentre de la celebració. L’espai estarà obert de 4 a 14 h i de 16 a 22 h, i a la botiga s’hi podran adquirir els càntirs i les mides tradicionals.
5 h, església del Portal del Carro. La Missa primera. Altres celebracions religioses, cada hora fins a les 11 h. Totes aquestes misses són organitzades per l’administració de la capella del sant.

7 h, des de la pl. de la Font. Les Matinades de Sant Magí.

Toc conjunt de matinades dels nostres grallers i timbalers, que recorreran els principals carrers i places de la ciutat per anunciar que ha arribat el dia de Sant Magí.

8 h, Pastisseria Conde, c. del Comte de Rius, 5. L’esmorzar de Sant Magí: el bastó.

Pastisseria Conde converteix el típic dolç del bastó en un deliciós entrepà de llonganissa esparracada amb allioli de fesols, pols de pernil i un toc d’oli d’alfàbrega. Preu: 4 € (reserves amb encàrrec previ a la mateixa pastisseria) Organitza: Pastisseria Conde.

10 h. Obertura dels punts de distribució de l’aigua de Sant Magí amb càntirs i mides, fins a exhaurir-ne les existències. Els podeu trobar a:

 Bonavista, pl. de la Font
Organitza: Associació de Veïns de Bonavista
 El Pilar, rambla del Pilar
Organitzen: Associació de Veïns Verge del Pilar i Eixample, Associació de Veïns Progressista de Torreforta i Associació de Veïns Campclar – Zona Esportiva
10 h, passeig marítim de Rafael Casanova, zona del Mare Internum. Actes de Sant Magí 2022 amb el SES de Tarragona:
 10 h. Xocolatada, i tot seguit concurs infantil de dibuix de temàtica marina.
 10.30 h. Travessia de natació amb aletes.
 11.30 h. Missa a Mas Bonet.
 12.15 h. Professó submarina i col·locació de la imatge de sant Magí per part dels
submarinistes del SES.
Organitza: Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona

11 h, ermita de Sant Magí, Portal del Carro. Missa solemne de Sant Magí, que serà presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Planellas.

11.30 h, pl. de les Cols. Entrada a plaça de les colles castelleres, a toc de gralla i timbal. Per garantir puntualitat en l’inici de la diada, agrairem la col·laboració del públic perquè els castellers puguin accedir a plaça.
11.45 h, ermita de Sant Magí, Portal del Carro. Ofrena floral a sant Magí, interpretació del parenostre i cant dels goigs.
Organitza: Societat Coral L’Àncora de Tarragona.

12 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars, amb els Xiquets de Tarragona, la Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit per sorteig. L’actuació consta de tres rondes, però la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer dues tandes més, mantenint l’ordre sortejat, i en la darrera ha d’aixecar construccions superiors a les ja bastides. Els pilars tanquen l’exhibició. A l’acabar, toc de vermut amb els grallers i els timbalers de les colles.

12 h, pg. de les Palmeres. IV Sant Magí Street Food. Darrer dia de la trobada gastronòmica. Obert fins a les 24 h.
Organitza: Sevents TGN

19 h, des de la pl. de la Font cap al Portal del Carro.

Sant Magí, anunciada pels tres coets de tro. Hi participen el penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb la corporació municipal, escortada per la Guàrdia Urbana de gran gala. Itinerari: bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, c. Sant Pau i pla de Palau.

19.30 h, des del Portal del Carro.

La Professó de Sant Magí, en la qual els integrants del Seguici precedeixen la creu processional acompanyada per dos cirials, els infants representant la persecució i martiri de sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els Ministrers de la Ciutat de Tarragona que acompanyen la imatge del sant — seguint compassadament el so dels timbals— i el clergat. Itinerari: c. Arc de Sant Llorenç, c. Sant Pau, pla de Palau, c. Claustre, c. Escrivanies Velles, pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, c. Major, c. la Nau, Pilats, pl. del Rei, c. Portella, c. Granada, pl. Sant Antoni, c. Descalços, pl. de la Pagesia i c. Arc de Sant Llorenç.

20.30 h, aproximadament.

L’Entrada de Sant Magí a la capella del Portal del Carro, amb el potent, tossut i persistent acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia García, de Lliçà d’Amunt (Barcelona), que culminarà quan la petita imatge del patró s’endinsi pel Portal del Carro. Tot seguit, un cop el sant hagi entrat, des de la plaça de la Pagesia, pujada dels pilars caminant de les colles castelleres per ordre d’antiguitat.

20.45 h, des del Portal del Carro fins a la pl. de la Font.

Tornada del Seguici de Sant Magí. 21 h, aproximadament, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí, que clourà aquest Sant Magí 2022.

21 h, Rambla Nova, davant del Monument a la Sardana.

Tradicional ballada de sardanes de Sant Magí, amb la Cobla Reus Jove. Si vols escoltar, ballar o aprendre a ballar sardanes, l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, un referent en el món de la sardana esportiva del nostre país, us ofereix una ballada de sardanes amb la participació de la prestigiosa Cobla Reus Jove. Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

23.30 h, c. del Cós del Bou, 23. Revetlla Lila de Sant Magí.

Per acomiadar Sant Magí, la nit musical començarà amb els temarros que ens portarà el tarragoní PD Petting, i posarà fi a les festes tot un referent entre els DJs de les nostres comarques, DJ Rayo, que ens farà ballar a dojo en el moment àlgid de la nit.

PUBLICITAT