Ricomà titlla “d’insòlit” el fitxatge de Viñuales

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, considera “insòlit” que el fins ara líder de C’s a l’Ajuntament, Rubén Viñuales, hagi abandonat els seus càrrecs i el partit abans d’arribar a mig mandat per anar de número 2 pel PSC el 14-F. El batlle ha admès que tampoc no entén la deriva que està agafant el PSC de Tarragona, de qui ha dit que “ha perdut el rumb absolutament”. “El PSC es va atrevir a fer una cosa molt poc habitual com és governar amb el PP i ara posa de número 2 a una persona que fa pocs dies es manifestava contra la Llei Celaá“, ha afirmat el batlle en una trobada telemàtica amb mitjans. D’altra banda, Ricomà ha afirmat que, malgrat un any “dificilíssim”, es veu “amb força per repetir com a candidat d’Esquerra el 2023. L’alcalde ha recordat que el 2020 ha estat un any “especialment complicat” que va començar de forma tràgica amb l’explosió d’IQOXE. “Encara hi ha seqüeles de l’accident i no ens resignem a que hi hagi un canvi de paradigma”, ha apuntat.

PUBLICITAT

A banda de l’explosió, els pitjors moments de l’any com a alcalde, però, han estat els relacionats amb la covid-19. Tot i les dificultats, Ricomà s’ha mostrat orgullós de la resposta de la ciutadania i de la de l’Ajuntament, que considera que ha actuat de forma “prudent” i pensant “en la gent” des de bon principi.

El revés del POUM

L’anul·lació del POUM també ha estat un cop dur per al govern, però Ricomà ha garantit que ja s’està treballant per assegurar que els projectes que tenen una planificació avançada es podran executar. Alhora, ha insistit que la situació obre la porta a repensar el model urbanístic de la ciutat.

La clau, ha assenyalat l’alcalde, és garantir que la ciutat creixi de forma sostenible i amb un model de cohesió. “Per una vegada la planificació urbanística de la ciutat estarà en mans dels poders públics. Serà la ciutat qui dirà per on créixer i no només els interessos de qui vol construir“, ha afegit.

Durant la trobada amb mitjans, l’alcalde ha tret pit d’haver resolt petites actuacions urbanístiques pendents de fa molts anys, com parades d’autobús a l’N-240 i el semàfor de Cala Romana. També ha afirmat que els Jocs Mediterranis són “pàgina passada i tancada”.

Un canvi “ètic” i “moral”

Ricomà ha reivindicat que el seu govern està protagonitzant un canvi “de maneres de fer, d’entendre’ns i de relacionar-nos amb ciutadans i entitats”. També, ha dit, suposen un canvi que té a veure “amb l’ètica i moral”.

El batlle ha recordat que, a banda d’Inipro, hi ha casos a Fiscalia relacionats amb les empreses públiques de comunicació, aparcaments, transport i mercats, que ha atribuït a l’acció o inacció, segons el cas, d’anteriors governs. “Tarragona necessitava canvis ètics”, ha dit.

Amb ganes de repetir

De cara al 2021, Pau Ricomà ha assenyalat que l’entomen amb esperança per la vacuna, però ha avisat d’un primer trimestre “difícil”. En clau local, ha dit que volen impulsar els consells de districte per tal de descentralitzar la gestió de la ciutat i donar més protagonisme als veïns.

El batlle ha dit que se sent “fort i molt ben envoltat” pel seu equip i ha admès que es veu “amb la força” per tornar-se a presentar com a candidat a l’alcaldia el 2023. Segons Ricomà, els republicans estan ampliant suports entre la ciutadania. “El nostre entorn s‘està fent gran i m’hi sento molt a gust”, ha conclòs.

PUBLICITAT