Tarragona acolleix al Palau de Congresos el 16è Congrés Europeu de recerca de ratpenats

Els propers 2-6 de setembre es reuniran al Palau de Congressos de Tarragona més de 400 investigadors/es de ratpenats de 45 països en el marc del 16è Congrés Europeu de recerca de ratpenats

PUBLICITAT

Al congrés es presentaran un total de 172 conferències i 100 pòsters englobades en temàtiques com la conservació, serveis ecosistèmics, impactes d’infraestructures o programes de seguiment, entre altres temes, acompanyades de tallers formatius i taules rodones de discussió amb experts de tot el món.  El conseller de Medi Ambient Guillermo García de Castro  ha destacat “la importància de que Tarragona esdevingui epicentre del coneixement i investigació científica com en aquest cas”.

L’objectiu de la trobada és posar en comú les línies de recerca i els descobriments científics duts a terme a Europa els darrers anys. Un esdeveniment organitzat pel grup de Recerca de Biodiversitat i Bioindicadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers i que es pot dur a terme gràcies al suport de fins a 25 institucions i empreses, encapçalades per la Generalitat de Catalunya.

Els ratpenats espècies amenaçades, bioindicadores i controladores de plagues agrícoles

Els ratpenats representen el segon grup de mamífers més divers del planeta amb més de 1400 espècies, que tenen un paper ecològic transcencental en els ecosistemes. Trobem espècies indicadores de la qualitat dels nostres rius i boscs i, alhora, se’ls considera grans controladors de plagues d’insectes que afecten l’agricultura, grans depredadors de mosquits transmissors de malalties i, a continents com Àmerica, Àfrica i Àsia, importants pol·linitzadors i dispersors de llavors.

Durant el congrés es discutiran temàtiques tan inportants com les mesures per afrontar la mortalitat de ratpenats en parcs eòlics, polítiques de millora de les seves poblacions en zones agrícoles per incrementar la seva pressió sobre insectes plaga, gestió d’hàbitats en front al Canvi Climàtic, o la protecció i gestió de les coves naturals i mines, on es refugien per criar.

PUBLICITAT