Tarragona aprova els pressupostos a tres bandes

IMG-20151228-WA0007

PUBLICITAT

Tarragona ja té nous pressupostos pel 2016. Els vots de PP i Unió han servit per donar el suport necessari a l’equip de Govern per poder tirar endavant els números presentats en el darrer plenari de l’any. Un pressuposto que és de més de 132M d’euros i que pateix un augment de gairebé de 2M d’euros respecte el de l’any anterior. Les apostes principals; els Jocs Mediterranios i l’educació segons l’equip de Govern. La majoria de partits de l’oposició però no van veure massa clars els números presentats per Pau Pérez.

Des de la Cup i amb una aportació conjunta de Laia Estrada i Jordi Martí, es va buscar gratar una mica per donar xifres que no quadraven amb les presentades per Pérez segons la mateixa Laia Estrada que va insistir en el forat que provocaran els Jocs i en aportacions inflades per exemple a l’organització Mediterrània. Estrada va criticar les suposades aportació a l’IMET i l’IMSST. Des d’ICV-EUiA, Arga Sentís, va buscar una comparativa en aquest cas animal, literalment, per definir uns pressupostos segons ella sense rumb. ERC, va carregar durament contra la proposta socialista i Pau Ricomà ha parlat d’un Govern sense il·lusió i d’uns comptes amb tics de dretes. I el cap de l’oposició, Ruben Viñuales, va ser una de les sorpreses amb el seu vot en contra. Segons C’S els comptes no aposten per una Tarragona amb un projecte clar. Viñuales va posar l’exemple de Covestro per explicar aquest canvi de model econòmic que necessita la ciutat.

Totes aquetes han estat les opinions en contra al mig CDC. Albert Abelló va argumentar la seva abstenció i ull que deixa caure el possible pacte tripartit per rematar el seu argument. Els del possible pacte per Abelló, són els que van donar suport als pressupostos del PSC. PP i UNIÓ. Els populars van parlar d’acte de responsabilitat i Unió que s’estrenava com a grup a l’Ajuntament va citar a Decartes.

Escolta l’opinió que ens envia per Whats App la periodista Azahara Palomares (El Punt Avui)

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que cerca un pacte d’estabilitat però va seguir amagant les cartes. El possible tripartit amb PP i Unió ara mateix i segons Ballesteros no seria una alternativa. Ballesteros va voler separar la política local dels possibles pactes a l’Estat.

El fins ara conseller del PP, Jordi Roca, s’acomiada de l’Ajuntament per dedicar-se exclusivament a la seva tasca com a Diputat a Madrid.

Roca plega després de 8 anys al consistori. La baixa de Roca és la segona després de les eleccions al maig. Els pròxims mesos també s’espera que marxi en aquest cas al Parlament de Catalunya l’actual consellera de C’S, Lorena Roldan.

Més enllà del ple dia intens també a la nova presó de Tarragona amb la visita del president Mas per inaugurar el centre.

Ens en dóna més detalls el Jesús Sarmiento

Un Artur Mas que estarà pendent de les Assemblees de la CUP els pròxims deies després de l’empat en la darrera votació. Aquest dimarts els cupaires del Camp de Tarragona es trobaran a Valls per decidir el seu vot en la nova assemblea del dia 2 de gener. Tot fa pensar que el vot tarragoní serà negatiu a l’investidura d’Artur Mas.

EL TEMPS

Temps pràcticament tropical per ser un 29 de desembre amb màximes que gràcies al sol que ha de dominar les hores centrals del dia poden tornar-se a enfilar i apropar-se als 20 graus. L’anticicló que ens ha acompanyat aquestes darreres setmanes sembla que té tendència a marxar i podria obrir la porta a alguns ruixats per començar l’any. Les temperatures també baixaran de cara a dijous sobretot.

TEMP MÀXIMA 19 MÍM 7

 

 

Foto Portada: Una de les inatges del ple van ser els simpatitzants de la CUP amb aquestes cartulines.
PUBLICITAT