Tarragona recupera el Festival d’Estiu incorporant tots els agents de la ciutat

Un any després de la seva desaparició Tarragona tornarà a tenir Festival d’Estiu. Recordem que el passat 2017 l’antic Conseller de Cultura, Josep Maria Prats, va explicar que “la idea era que el consistori deixés de programar grans concerts multitudinaris.”

PUBLICITAT

Enguany l’actual Consellera de Cultura, Begoña Floria, ha explicat que quan va recuperar les competències de cultura es va posar a treballar per recuperar el Festival d’Estiu. Floria ha comentat que “l’Ajuntament no ha d’organitzar el Festival d’Estiu en solitari, sinó que ha de treballar per generar una marca i fer de paraigües per totes aquelles persones que vulguin programar.” Per això dintre les activitats del Festival d’Estiu hi trobarem la programació de la Tarraco Arena Plaça amb concerts com Pablo Alborán o Loquillo, la de la Capsa de Música, el Port Tarraco Sunset Festival, els concerts a la Sala Zero i el Festival Internacional de Teatre. A més hi haurà concerts al Teatre Tarragona i a l’Auditori del Camp de Mart, com Joan Manuel Serrat, Joan Dausà o la Banda Unió Musical de Tarragona. La Consellera de Cultura ha dit que “no som Peralada, ni ho volem ser, ja que Tarragona té un caràcter propi.”

Per la seva banda el programador, Quique Colmenar, ha explicat que el Festival incorpora els agents de la ciutat per potenciar el talent del territori i diversos estils.

El pressupost de tot plegat és d’uns 150.000 euros amb l’aportació de l’Ajuntament i de la Diputació, ja que s’ha arribat a un acord amb la Diputació perquè la TAP sigui el gran espai. Begoña Floria ha volgut remarcar que “és una programació oberta.” A més es recupera l’escenari del Camp de Mart, on l’any passat no es va programar perquè hi havia perill que caigués la carpa.

PUBLICITAT