#TGNinfo | Descens del 18% de delictes durant la pandèmia a Tarragona

La pandèmia ha propiciat un descens del 18% de delictes durant l’any 2020 a la demarcació de Tarragona. El que més han baixat, en un 40%, són les violacions. 

PUBLICITAT

Les dades les ha facilitat el ministeri de l’Interior i també constaten una davallada important en el nombre de furts i robatoris. Hi té a veure el confinament i les restriccions de mobilitat. L’única ciutat del territori on van pujar els fets delictius és Tortosa. 

El president del govern espanyol ha anunciat un paquet d’ajudes d’11.000 MEUR per a empreses, pimes i autònoms. Aquestes subvencions es destinaran als sectors més afectats per la crisi: l’hostaleria, la restauració, el petit comerç i el turisme. 

Els detalls encara no s’han fet públics, perquè abans han de passar per Consell de Ministres. Des de la Generalitat, el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, s’ha mostrat escèptic i ha dit que s’haurà d’analitzar la lletra petita. 

Sobre la pandèmia, Salut ha notificat avui 112 nous positius i 4 morts per coronavirus a la demarcació de Tarragona. La dada positiva és que continua baixant, encara que poc a poc, la pressió hospitalària. 

Mentrestant, avui ha començat la campanya de vacunació a les presons catalanes, també a Mas d’Enric. Durant els pròxims 15 dies es preveu administrar la primera dosi a uns 6 mil interns, per prevenir brots entre els reclusos. 

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, afirma que, tenint en compte el context actual, cal aparcar el debat sobre la independència i centrar-se en la recuperació econòmica. 

En una entrevista a Carrer Major, Roigé també ha dit que Tarragona té un problema gravíssim amb la suspensió del POUM i lamenta que el govern municipal no accepti les propostes del sector empresarial per agilitzar el nou planejament. 

Són algunes de les notícies de l’Informatiu de Carrer Major d’aquest dimecres. Escolta’l!

PUBLICITAT