#TGNinfo | Reobertura de restaurants, cultura i esports a partir de dilluns

A partir de dilluns restaurants, cultura i centres esportius començaran a reprendre l’activitat, si bé amb múltiples restriccions. 

PUBLICITAT

El Govern català ha presentat avui els detalls d’un pla de desescalada, dividit en quatre fases de quinze dies, com a mínim, que aniran avançant en funció de l’evolució de la situació sanitària. El vicepresident Aragonès ha insistit en la necessitat d’anar a poc a poc perquè encara no s’ha superat la segona onada de la pandèmia. 

L’hospital Joan XXIII estrena una nova Unitat de Cures Intensives amb capacitat per a vuit pacients crítics, siguin malalts de covid o no. 

S’ha habilitat a la cinquena planta del centre, on abans hi havia la unitat d’hemodiàlisi. Les noves instal·lacions són polivalents i fora de la situació de crisi actual serà la unitat per a malalts de cor. 

Adif ha tornat a treure a licitació la redacció del projecte per eliminar les vies de tren que han quedat en desús entre Vandellòs i Port Aventura. El contracte torna a sortir a adjudicació després d’haver introduït canvis en les condicions. 

D’altra banda, l’Adif ha autoritzat la connexió de la futura terminal interior del Port de Tarragona, que s’ha de fer a Guadalajara, amb la via 2 de la línia de tren Madrid-Barcelona. L’objectiu és afavorir el tràfic de mercaderies entre el Port i el centre de la península. 

Creu Roja ha engegat una nova edició de la seva tradicional campanya nadalenca de recollida de joguines. Com en el Gran Recapte, la iniciativa també ha hagut de canviar de format per la pandèmia. 

En paral·lel, la Diputació ha anunciat que ha concedit una subvenció extraordinària de 200 mil euros al Banc dels Aliments de Tarragona. L’anunci s’ha fet coincidint amb la visita de la presidenta Llauradó a les instal·lacions de l’entitat. 

PUBLICITAT